15.000 de lei pentru viitorii ANGAJAŢI! Vezi ce trebuie să faci imediat!

Numărul în creștere a șomerilor din România dă mari bătăi de cap guvernanților, care au emis o lege prin care, îi stimulează atât pe cei rămași fără un loc de muncă să se apuce de treabă, dar și pe cei care vor angaja șomeri.

Astfel, șomerii care își vor găsi loc de muncă în altă localitate în afară de cea de domiciliu vor primi o primă de instalare. Nici cei care vor de muncă șomerilor nu au fost uitați, guvernanții acordându-le anumite facilități celor care angajează persoane de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau persoane cu handicap.

Beneficiarii acestor drepturi vor avea obligația să prezinte la agenția de ocupare a forței de muncă teritorială la care sunt înregistrați şi care le-a stabilit şi acordat drepturile respective sau la care le-a fost transferat dosarul ca urmare a schimbării domiciliului sau stabilirii reşedinţei într-o localitate din alt judeţ, dovada emisă de angajator că sunt încadrați.

Iată cine va putea beneficia de banii pe care va da guvernul de anul viitor:

  • șomerii înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni, vor primi o primă de activare în valoare de 500 leineimpozabilă

Se va acorda lunar pentru o perioadă de 12 luni șomerilor înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil sau reședința, o primă de 0,5 lei pe kilometru,dar nu mai mult de 55 km pe zi.

  • Se va acorda o primă de instalare persoanelor care se încadrează în muncă, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care îşi au domiciliul sau reședința şi ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia.

Mai multe aici:http://www.libertatea.ro/stiri/mai-multi-bani-pentru-someri-si-pentru-angajatorii-care-dau-de-munca-tinerilor-dar-si-celor-peste-45-de-ani-1671851

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *