2554 de oameni au depus PLÂNGERI împotriva BĂNCILOR

Directorul general al ANPC Paul Anghel a declarat pentru News.ro că de la începutul anului au fost înregistrate 2.554 de reclamaţii referitorare la serviciile bancare, 170 dintre acestea fiind făcute de cei care au luat credite în franci elveţieni.

„De la începutul anului, Serviciul Produse şi Servicii Financiare a primit un număr de 2554 de reclamaţii, din care 170 reclamaţii ale consumatorilor cu credite în franci elveţieni”, spune Paul Anghel în declaraţia acordată News.ro.

El a remarcat o scădere acestora, având în vedere că în 2015, 2546 de sesizări au vizat serviciile oferite de bănci, 503 fiind ale beneficiarilor de credite în moneda elveţiană.

De altfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Anghel se declară convins că legea conversiei creditelor în franci elveţieni, adoptată săptămâna aceasta de Parlament, „va face dreptate în ceea ce priveşte echilibrarea drepturilor cu obligaţiile izvorâte dintr-un raport juridic care este până la urmă contractul de credit” şi va duce la „o aşezare în mod echilibrat a raporturilor dintre consumatorul european al anului de graţie 2016 şi bancă”.

„Asa cum de fiecare dată am spus în întâlnirile avute atât la comisii la Parlament, cât si în alte ocazii, împărţirea riscului între părţi trebuie să existe: câştigam împreună (creditor-debitor),pierdem împreună(creditor-debitor)”, apreciază directorul general al ANPC.
sursa:  http://www.economica.net/anpc-anul-acesta-s-au-inregistrat-2554-de-reclamatii-privind-bancile-170-de-la-cei-cu-credite-in-franci-elvetieni_127414.html#ixzz4NyeMPTIb

loading...
Loading...

Citește și

DEZASTRU la simularea Evaluării Naţionale!

Ministerul Educației a anunțat rezultatele parțiale, la nivel național, ale simulărilor examenelor de evaluare națională. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *