5 secrete despre clitoris pe care nu le ştiai nici măcar tu

trc

Clitorisul este organul plăcerii prin excelenţă şi cea mai sensibilă zona a corpului feminin. Ignorat mult timp şi chiar demonizat, clitorisul deţine secretele sexualităţii feminine.

Iată câteva lucruri interesante pe care nu le ştiai despre clitoris!

1. Anatomia clitorisului
Clitorisul se afla la intersecţia dintre labia minoră şi labia majoră, în partea de sus a acestora. Întocmai ca penisul, este un corp erectil presărat cu terminaţii nervoase, de 3 ori mai multe decât în cazul organului genital masculin. Spre deosebire de penis, însă, cea mai mare parte a clitorisului nu este vizibilă, ceea ce se afla la suprafaţă fiind doar glandul. Dacă partea vizibilă are o dimensiune de circa 0,5-1 cm, cea invizibilă poate avea o lungime de circa 10 cm şi o lăţime de 3-6 cm.

2. Clitorisul, un mister pentru bărbaţi
Clitorisul continua să fie un mister pentru bărbaţi, dar este un element-cheie în obţinerea plăcerii sexuale în cazul femeilor. Nu mai puţin de 95% dintre femei pot atinge orgasmul în doar câteva minute în urma stimulării clitorisului pe cont propriu.

3. Mângâierea clitorisului
Încă de la o vârstă fragedă, fetele îşi descoperă corpul mângâindu-şi clitorisul, însă stimularea din partea unui partener nu are întotdeauna acelaşi efect plăcut. Motivul? De multe ori, bărbaţii nu reuşesc să găsească intensitatea şi viteza potrivite pentru a-şi stimula partenerele că la carte.
Clitorisul este un organ foarte sensibil, iar stimularea presupune atingeri delicate cu degetele, buzele sau limba. O bună parte dintre femei prefera stimularea cu limba şi reuşesc să atingă orgasmul prin cunnilingus.
Şi partea invizibilă a clitorisului poate fi stimulată, aplicând presiune asupra osului pubian sau mângâind marginile vaginului corespunzătoare rădăcinilor clitorisului. Ambele metode contribuie la sporirea senzaţiei de plăcere.

4. Dimensiunea variabilă a clitorisului
Se poate întâmpla că fetiţele să vină pe lume cu un clitoris care arată ca… un penis. Fenomenul este normal şi nu indică prezenţa vreunei boli – apariţia să se datorează anumitor factori genetici sau a nivelului ridicat de hormoni androgeni, că testosteronul. Cu toate acestea, părinţii aleg adesea să reducă dimensiunile glandului clitoridian de teamă că mărimea acestuia ar putea produce probleme.
De asemenea, este important de menţionat faptul că partea exterioară a clitorisului se măreşte de-a lungul vieţii! În timpul pubertăţii, glandul clitoridian devine de 1,5 ori mai mare, iar, după instalarea menopauzei, dimensiunea să poate creşte chiar şi de 2,5 ori!
Nu în ultimul rând, chiar dacă un clitoris de dimensiuni generoase apare datorită influenţei anumitor factori genetici, şi steroizii pot contribui la mărirea organului sexual feminin. În anumite cazuri, clitorisul se poate alungi cu circa 6 cm din cauza consumului de steroizi.

5. Circumcizia clitorisului
În secolul al XIX-lea, clitorisul era considerat un organ inutil de oamenii de ştiinţă, drept pentru care circumcizia să nu era o practică rar întâlnită. Printre motivele circumciziei clitoridiene (care se practică şi astăzi) se numărau şi concepţia conform căreia organul declanşa boli că isteria şi epilepsia.

Loading...

Citește și

10 lucruri care ţi se vor întâmpla când faci sex în maşină

Evident că e mai plăcut să faci sex în aşternuturi din bumbac, pe o saltea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *