8 sfaturi ca s-o duci cât mai bine cu banii

economii

Dacă vacanţa de vară te-a lăsat cu buzunarele goale, toamna va trebui să strângi puţin cureaua deoarece vin alte cheltuieli. Ai de plătit tranşa a doua a taxelor şi impozitelor locale, trebuie să-ţi pregăteşti maşina pentru sezonul rece sau poate vei dori să-ţi cumperi o vacanţă pentru sărbătorile de iarnă. Nu te speria! Poţi face aceste lucruri dacă ştii cum să te organizezi financiar. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta s-o duci bine cu banii în această perioadă!

Evită cheltuielile excesive

Dacă vrei să economiseşti, este obligatoriu să eviţi cheltuielile excesive. Pentru că, de multe ori, cumperi lucruri care nu-ţi sunt deloc necesare. Astfel, ajungi să cheltuieşti în neştire pe haine, aparatură electronică şi electrocasnică, ustensile de bucătărie, cosmetice, iar lista poate continua. Chiar ai nevoie de toate aceste lucruri sau le cumperi din impuls? Pentru a ţine o cât mai bună evidenţă a banilor, fă o listă cu ce îţi este necesar într-o lună. Vei vedea că în afară de mâncare şi produse pentru curăţat nu ai nevoie de prea mare lucru.

Micşorează-ţi factura la utilităţi

Încearcă să economiseşti curentul electric, apa şi gazele naturale! Asta presupune să-ţi schimbi, într-un fel, stilul de viaţă.

Curent electric: Când ieşi dintr-o cameră, obişnuieşte-te să închizi becurile! Nu lăsa aparatura electrică şi electronică în stand-by pentru că, deşi nu funcţionează, consumă electricitate. Atenţie la cât de des deschizi uşa frigiderului şi a congelatorului: cu cât se face mai cald înăuntru, cu atât aparatul va consuma mai mult ca să răcească aerul cald care a pătruns.
Gaze naturale: Dacă centrala termică funcţionează pe bază de gaze naturale, atunci aşteaptă-te ca la iarnă să plăteşti facturi uriaşe. Sau, învaţă cum să faci economie. Primul sfat ar fi să cumperi un termostat care să regleze temperatura interioară şi s-o menţină constantă. În acest fel, centrala nu va funcţiona la capacitate maximă pe parcursul întregii zile, ci din când în când.
Şi apa poate fi economisită, mai ales apa caldă care îţi încarcă inutil factura la întreţinere. În locul băilor lungi, fă duşuri scurte şi închide robinetul când te săpuneşti pe mâni sau te speli pe dinţi. Foloseşte apa doar când ai cu adevărat nevoie de ea. N-o lăsa să curgă aiurea!
Alte facturi: Citeşte cu atenţie contractele pe care le-ai încheiat pentru cablu, internet, telefon fix şi mobil. Dacă sunt contracte vechi, te poţi duce la furnizori şi poţi negocia altele, mai avantajoase pentru tine.

Ai pus deoparte nişte bani? Du-i la bancă!

Conturile de economii şi depozitele bancare nu-ţi oferă cine ştie ce câştig deoarece dobânzile oferite de bănci la astfel de produse sunt extrem de mici. Însă, decât să-ţi ţii banii la ciorap, mai bine îi păstrezi la bancă.

Decât să nu câştigi nimic… mai bine te mulţumeşti cu mai puţin. Un alt avantaj ar fi faptul că neavând banii la dispoziţie în casă nu te vei atinge de ei.

Plăteşte-ţi la timp datoriile

Taxele, impozitele, ratele la bancă, chiria, facturile la utilităţi sau alte datorii pe care le ai trebuie plătite la timp, la data scadentă. Dacă nu procedezi în acest fel, te vei trezi cu penalizări şi dobânzi care îţi vor goli buzunarele. Cum să economiseşti dacă tu trebuie să plăteşti în plus? Nu prea ai cum.

Profită de reduceri!

Când mergi la cumpărături, profită de discount-uri şi promoţii! Hypermarket-urile îţi oferă carduri de fidelitate cu ajutorul cărora beneficiezi de reduceri de preţ la anumite produse achiziţionate.

Această tehnică se practică şi în unele farmacii, magazine de îmbrăcăminte, încălţăminte sau magazine care comercializează produse electronice şi electrocasnice.

sursa: click.ro

loading...
Loading...

Citește și

Utilizări spectaculoase: ce nu ştiai că poţi face cu vodca

Chiar dacă mulţi dintre noi consumă vodcă ocazional, trebuie să ştii că această băutură are …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *