luni , 20 noiembrie 2017 - 21:13

A decedat judecătorul Alioșa Cărbunaru!

Pe unul dintre zidurile Tribunalului Gorj a fost lipită fotografia judecătorului Cărbunaru, iar colegii i-au aprins și câte o candelă. Judecătorul Alioșa Cărbunaru a lucrat 32 de ani în magistratură și s-a pensionat în 2009. Cea mai mare parte din carieră și-a petrecut-o la instanța Tribunalului Gorj. Decretul său de pensionare a fost semnat în mai 2009 de președintele Traian Băsescu.

Alioșa Cărbunaru a fost fiul fostului primar din vremea revoltelor minerilor din anii 1980. Este vorba despre revolta unui întreg oraş, Motru, în ziua de 19 octombrie 1981. Atunci, locuitorii din Motru s-au răsculat împotriva orânduirii comuniste în ziua de 19 octombrie 1981. Acest fapt este mai puţin cunoscut în istoria noastră recentă, în comparaţie cu revoltele muncitoreşti din Valea Jiului şi Braşov, din 1977, respectiv 1987. Remarca o face un istoric, pro­fesorul Gheorghe Gorun, el însuşi gorjean, care şi-a scris lucrarea de doctorat pe o temă cu totul inedită, după cum îi este şi titlul – „Rezistenţa anticomunistă în judeţul Gorj reflectată în mentalul colectiv”.

loading...
Loading...

Citește și

Țara în care locuitorii trebuie să plătească o avere pentru a avea voie să circule cu mașina. De ce nu se opun șoferii

Taxa auto din Singapore e uriașă. Circulația din Singapore a devenit relativ fluidă în comparație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.