A demonstrat că poate! Pif a absolvit pe primul loc anul I de facultate!

pif-4

Ionuț „Pif” Piscureanu, tânărul gorjean care și-a dorit mai mult ca orice să urmeze cursurile Facultății de Design din Timișoara și a fost ajutat de oameni minunați să își ducă la bun sfârșit planul, a demonstrat că aceștia nu au greșit ajutându-l! Pif, care își dorește să ajungă designer cunoscut, a beneficiat de ajutorul material al Universității de Vest din Timișoara, dar și de cel al Artego Târgu-Jiu și a terminat primul an universitar pe primul loc în secția sa. Cu media de 9.50, clasat pe primul loc în cadrul secției sale, conform regulamentelor UVT, Pif a intrat în anul II de studiu pe locurile bugetate.

Ionuț Piscureanu provine dintr-o familie cu probleme financiare, mai are încă trei frați și nu a avut parte de o viață ușoară. Mereu a învățat și a știut ce drum vrea să urmeze. A absolvit examenul de Bacalaureat cu media finală 9,00, fără a face meditații. A ales să urmeze cursurile Facultății de Design Vestimentar din cadrul UV Timișoara, dar n-a reușit să intre pe locurile subvenționate. Grație ajutorului primit de la Viorel David, directorul SC Artego SA, un om care mereu se implică în acte de caritate, care a intermediat relația dintre tânărul student aflat în imposibilitatea financiară de a își achita studiile și conducerea UVT, Pif a primit o veste nesperată: „Având în vedere situația materială precară a candidatului, conducerea Universității de Vest din Timișoara a decis să-i acorde o șansă: scutirea de taxa de studii pentru anul I, costurile școlarizării lui Ionuț fiind acoperite din fondurile proprii ale instituției. În plus, tânărului i s-a oferit un loc în cămin și a fost scutit de taxa de cazare. Iar <<pariul>> UVT a fost câștigător, Pif clasându-se, la finalul anului, pe primul loc în secția sa”, au transmis reprezentanții UVT. Cu media de 9.50, clasat pe primul loc în cadrul secției sale, conform regulamentelor UVT, Pif a intrat în anul II de studiu pe locurile bugetate.

Totul a fost nou

Pif a reușit să obțină note foarte bune a examenele din primul an de studiu. Tânărul student spune că va învăța mereu și va face tot ce îi stă în putere ca să își împlinească visul de a ajunge un important designer. „M-am confruntat cu diverse situații, am făcut primii pași în ceea ce înseamnă domeniul designului vestimentar, am învățat noțiuni de bază, teoretice și tehnice, și am cunoscut oameni. Pas cu pas. Aproape totul mi-a fost nou. Voința și scânteia dorinței m-au ținut puternic și mi-au amintit mereu că trebuie să reușesc. Acum că primul an s-a încheiat, pot spune fericit că a fost unul bun, cu rezultate. Mulțumesc din suflet pentru tot ajutorul financiar pe acre l-am primit”, a declarat Pif.

Pasionat, determinat, inteligent, își dorește să aibă succes

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat că nu este prima dată când sprijină determinarea și pasiunea: „Lucrez de mult timp cu studenții și știu cât de importante sunt determinarea și pasiunea unui student. Am avut toată încrederea că Ionuț va compensa rezultatul de la admitere prin foarte multă muncă. Am câștigat un student foarte motivat, care a progresat remarcabil în doar un an universitar. Sunt convins că vom mai auzi de el, ca profesionist. Este impresionant că doar într-un an de zile a evoluat de la loc în regim de taxă la primul în an”. Rectorul UVT a mai spus că a oferit sprijin direcționat, din venituri proprii. „Din păcate, am spus-o și o mai spun, școala românească nu reușește să ofere șanse egale tuturor copiilor. Cei care provin din familii mai educate și mai înstărite au considerabil mai multe șanse de reușită, comparativ cu alte țări europene. Prin sprijinul pe care i l-am oferit lui Ionuț în anul I, noi am recunoscut și corectat aceste inechități. Nu pot însă să nu mă întreb, câți tineri ca Ionuț Piscureanu sunt în România? Câți dintre ei ajung să ia bacalaureatul? Acesta este un exemplu prin care Universitatea de Vest din Timișoara a uzat de autonomia conferită prin constituție și a oferit sprijin direcționat, din venituri proprii”, a mai spus Marilen Pirtea.

loading...
Loading...

Citește și

Școală dragă, bun rămas!

Flori, poezii, diplome, aplauze, cântece, emoții, muzică și dans, zâmbete și fotografii – toate au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.