A împrăştiat bicarbonat de sodiu prin grădină. Efectul este uimitor!

bicarbonat

Vă întreb ceva, aţi auzit de bicarbonatul de sodiu? Sunt sigur că marea majoritate cunoaşte beneficiile acestui ingredient în bucătărie, însă nu ştiu câţi dintre voi cunosc ce poate face acesta în grădină…

Pe scurt, bicarbonatul de sodiu este un ingredient indispensabil în orice casă. De la utilizarea lui în bucătărie pentru prepararea unor prăjituri, până la tratarea arsurilor la stomac, bicarbonatul este unul dintre cele mai bune alegeri.
Mai mult decât atât, pe lângă clasicele utilizări, vă invit să descoperim împreună ceea ce nu ştiaţi că poate face bicarbonatul de sodiu!

Utilizări ingenioase ale bicarbonatului în propria grădină!

Eliminaţi cu succes dăunătorii de pe frunzele plantelor

Este foarte simplu – combinaţi 5 linguriţe de bicarbonat cu 5 litri de apă, amestecaţi bine până când acesta s-a diluat, apoi stropiţi frunzele plantelor cu acest amestec. Nici un dăunător nu se va mai apropia de plantele dumneavoastră.

Pământul din glastrele cu flori

Înainte să aşezaţi pământ într-o glastră de flori, aveţi grijă să presăraţi puţin bicarbonat de sodiu pe fundul glastrei, apoi să adăugaţi pământul. Acest truc va ţine la distanţă apariţia mucegaiului.

Scăpaţi de furnici

Presăraţi puţin bicarbonat în jurul casei sau pe la colţurile unde ştiţi că furnicile se adăpostesc şi vă asigur că în câteva zile acestea vor dispărea.

Scapă de ţânţari

Ţânţarii se adăpostesc de obicei pe frunzele gardului viu sau pe frunzele copacilor din curte. Adăugaţi 5 linguri de bicarbonat la 2 litri de apă, apoi combinaţi apa rezultată cu 100 de ml de oţet. Turnaţi amestecul într-un recipient cu pulverizator şi stropiţi frunzele copacilor sau gardului cu acest amestec. Ţânţarii nu-şi vor mai găsi căminul în aceste locuri!

Sursa: secretele.com

loading...
Loading...

Citește și

Câștigătorii Festivalui „Sara pe deal”

Duminică 10 iunie la Ţânţăreni s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului-concurs de romanţe, cântec, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.