Acord DISCRIMINATORIU!

Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe a declarat că nu sunt normale abordări diferite pentru cetățenii europeni, așa cum este CETA în acest moment. Comănescu este de părere că experiența acordului cu Canada va fi una de care să se țină seamă pentru viitorul acord dintre SUA și Uniunea Europeană(TTIP).

Comănescu a amintit, într-un interviu acordat RFI, că România este, în interiorul Uniunii Europene, unul dintre cei mai puternici susţinători ai unui cadru transatlantic solid, întrucât acorduri precum cel cu SUA sau Canada deschid oportunităţi noi inclusiv pentru economia românească. Şeful diplomaţiei române a arătat, însă, că un acord între UE şi Canada nu trebuie să permită discriminări la adresa unei părţi a cetăţenilor Uniunii Europene, notează Agerpres.

”Nu putem gândi o formulă de acord între Uniunea Europeană, pe de o parte, deci şi România, şi Canada pe de altă parte, în care acest principiu al circulaţiei libere să beneficieze doar o parte din cetăţenii Uniunii Europene. Ar însemna să fie o discriminare, ar însemna că în cazul cetăţenilor români, respectiv bulgari, să acceptăm intrarea în vigoare a unui acord care discriminează. (…) Acesta este elementul esenţial pentru care am discutat şi discutăm în continuare cu partenerii noştri canadieni şi (…) eu cred că avem motive să fim optimişti că până la urmă se va găsi o formulă prin care acest element de maximă importanţă pentru România să îşi poată găsi reflectarea într-o manieră adecvată în ceea ce va constitui compromisul care să ne permită să semnăm şi apoi să ratificăm acordul cu Canada’, a spus ministrul.

Nu este un blocaj

El a afirmat că nu este vorba de un blocaj în negocierea acordului, ci un efort de a găsi o soluţie astfel încât acesta să fie semnat. Mai mult, Lazăr Comănescu a susţinut că partenerii europeni ai României susţin punctul de vedere al Bucureştiului.

loading...
Loading...

Citește și

ISU Gorj scoate la concurs posturi de ofițer și subofițer! Încadrare directă din sursă externă! Vezi când se fac ÎNSCRIERILE!

COMUNICAT DE PRESĂ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Judeţului Gorj organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *