Acțiuni INEDITE pentru a strânge donații! Cine se implică pentru Cumințenia Pământului

avram-iancu-2

Avram Iancu, sportivul din Valea Jiului-județul Hunedoara, va încerca să traverseze Canalul Mânecii la sfârșitul lunii iulie, aceasta fiind modalitatea sa inedită de a strânge fonduri pentru Cumințenia Pământului. Și primarii din Gorj, la inițiativa lui Cosmin Pigiu, de la Peștișani, vor strânge bani cu același scop.

Sportivul Avram Iancu din județul Hunedoara este cel care a înotat în apa Jiului 11 ore și a strâns, astfel, bani pentru tratamentul micuței Ana Rut din Bumbești-Jiu, născută cu probleme de sănătate. Acum, la sfârșitul lunii viitoare, Avram Iancu va înota pentru Cumințenia Pământului. Înainte de încercarea vieții sale, Iancu își va dona salariul pentru magnifica operă. „Dacă în ultima vreme am înotat, în mod caritabil, pentru cazuri umanitare, întregul efort de a traversa inot Canalul Mânecii, fără costum de protecţie, îl dedic unui mare simbol naţional. Aşadar, la sfârşitul lui iulie voi înota în Iadul de gheaţă, pentru Cumințenia Pământului. Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm pentru CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI şi să o aducem acolo unde îi este locul, s-o aducem la ea acasă, adică în ROMÂNIA. În mod personal voi dona, înainte de marea traversare, un salariu minim pe economie pentru recuperarea singurei opere ce se mai poate recupera din colecţia marelui nostru sculptor. Sunt momente în viaţa unei naţiuni în care poporul trebuie să se mobilizeze exemplar. Acesta este unul dintre acele momente. Vom face, într-adevăr, un efort comun în această clipă a momentului, dar vom câştiga infinit mai mult în clipa viitorului. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe blogul său.

cumintenia-pamantului-1Inițiative locale

Cosmin Pigui, proaspăt ales primar al comunei Peștișani, a declarat că a luat deja legătura cu cei din administrațiile locale și vor iniția un demers de strângere de fonduri pentru Cumințenia Pământului. „Nu am donat pentru Cumințenia Pământului, dar am discutat cu primarii din comunele vecine și am discutat să donăm, în cadrul unui demers făcut împreună. Vom dona atât noi, cât și agenții economici, vom reuși să dăm un semnal spre celelalte comunități din România pentru că trebuie să dăm acest semn, trebuie să facem efoturi pentru a achiziționa această magnifică operă a lui Brâncuși”, a spus Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

loading...
Loading...

Citește și

Funcționari publici, în ilegalitate de doi ani! ANFP îl sancționează pe PRIMAR

Un control al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici(ANFP), realizat în noiembrie la Primăria Bîlteni, urmare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *