ACUZAȚII grave în CEO între LIDERI!

prosteste-sindicalisti-centru-ceo_1

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan, și cel al Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu și-au ascuțit din nou săbiile și își aduc noi acuzații.

Tot scandalul a pornit după ce vicepreședintele FNME a declarat, zilele trecute, că a vrut să dovedească prin contestarea alegerilor de la USMO că pensionarii ca Gheorghe Etăgan sau Constantin Crețan nu mai trebuie să facă parte din comisiile de negociere cu administrația CEO pentru drepturile minierilor și energeticienilor. Crețan spune că nimeni nu-i îngrădește dreptul de a participa la negociere. Cât despre Mitrescu, acesta afirmă că este unul dintre cei mai slabi lideri sindicali din toate punctele de vedere. „Mitrescu e unul dintre cei mai slabi lideri de sindicat din toate punctele de vedere. Ceea ce au făcut el, cu UMSO, cu Condescu, e circ mediatic, dar, de fapt, există o înțelegere între ei pentru a împărți ce a mai rămas din patrimoniul USMO. Deci, stăpânul este tot Marin Condescu, despre care se știe câte infracțiuni a făcut și ce a făcut prin minerit. Mitrescu nu cunoaște anumite chestiuni. Deci, eu am jumătate de normă și lucrez ca angajat al sindicatului pe care-l am în calitate de lider de sindicat și am dreptul să prestez muncă cu o jumătate de normă. Eu lucrez în continuare, nu am vârsta de pensionare încă. Condescu este mai mare decât mine și are dreptul la pensie, Golea și el de asemenea are muncă în minerit și putea să iasă la pensie cu salarii compensatorii și venit de completare. Eu sunt reprezentant al unei federații, sunt angajat la sindicat ca și Mitrescu și am dreptul să lucrez. Deci, nu-mi îngrădește nimeni dreptul. Ei au încercat de multe ori să găsească varianta în care Crețan n-are dreptul să participe la negocieri pentru faptul că a fost condamnată o chestiune a mineriadei. Atâta timp cât sunt o voce publică, voi demasca tot ceea ce au făcut liderii de sindicat, care nu mai reprezintă oamenii, gen Mitrescu, Condescu și toată camarila lor. Sunt niște falși, care nu reprezintă masa de muncitori”, a declarat Constantin Crețan.

Mitrescu: Crețan a fost mituit de Ciurel

c-tin-mitrescu

Constantin Mitrescu susține că președintele Sindicatului Lignitul Oltenia a fost cumpărat de administrația CEO pe vremea când compania era condusă de Laurențiu Ciurel printr-o sponsorizare pentru a fi de acord cu cele două mii de concedieri din anul 2015. „Crețan este un pensionar, un lider care a fost cumpărat de administrație. A fost un articol în care spunea că s-au găsit banii cu care-l mituia Ciurel. E vorba de acele sponsorizări către Federația Națională a Muncii, care este, de fapt, o federație inexistentă. Este doar un mijloc de a sifona banii. Noi o să facem o plângere penală, eu o să fac și un comunicat de presă ca să rețină banii la cei care se fac vinovați pentru transferul de bani către o organizație fantomă. Doar pentru faptul că acest Crețan l-a ajutat foarte mult pe Ciurel în a diminua veniturile salariaților din CEO în 2013 și 2014. L-a ajutat ca să facă acele disponibilizări de personal, pierderi de locuri de muncă, știți foarte bine cum au regizat, a fost primit la negocieri inegal, a fost plătit cu banii companiei. O să facem în așa fel tot ce ne stă în putință și către Minister ca să recupereze banii de la acest individ care nu a lucrat decât împotriva salariaților companiei și doar pentru interesul personal”, a precizat vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.

„Crețan și Etăgan să se ducă-n părculeț”

etagan

Liderul FNME nu se oprește aici. Constantin Mitrescu îl face pe Crețan recidivist și-l trimite acasă, la pensie. Președintele Sindicatului Energia Rovinari dă asigurări că sindicalistul Constantin Crețan nu va mai face parte din comisia de negociere cu administrația CEO pentru noul contract colectiv de muncă. „E un recidivist care ar trebui să stea acasă. E pensionat de vreo 5-6 ani. Conform legii, nu poate să fie membru de sindicat pentru că nu are calitate de salariat. O să vedeți în motivarea acestei hotărâri care va fi pronunțată privind problema lui Etăgan. El se află în aceeași situație. Ei ar trebui să se ducă în părculeț, să-și facă notorietate printre pensionari, să candideze la organizația pensionarilor. S-a văzut cine a reprezentat interesele oamenilor. S-a văzut cui s-au dat bani, cine a fost plătit, sunt ordine de plată, noi le-am scos. Lucrăm la niște plângeri penale. Să răspundă cei care i-au dat bani lui Crețan pentru a ajuta pe anumiți oameni să distrugă această companie și să-și bată joc de salariați”, a mai declarat Constantin Mitrescu.

cretan

“Mitrescu a mers pe banii minerilor la meciurile echipei Pandurii”

Constantin Crețan susține că nu a fost cumpărat de Laurențiu Ciurel pentru a fi de acord cu disponibilizările. Liderul sindical susține că administrația CEO pe vremea fostului manager a sponsorizat cu suma de 3000 de lei o acțiune a sa de pomenire a minerilor morți la Stoenești în mineriada din 1999. ”Mitrescu face referire la o sponsorizare pe care a făcut-o Complexul Energetic Oltenia de 3000 lei pentru crucile minerilor de la Stoenești și pomana de pomenire. Eu am făcut apel atunci inclusiv la Mitrescu să contribuie și el cu niște bani pentru a pune niște cruci așa cum se cuvine minerilor care sunt decedați și înmormântați la Stoenești. Am reușit, atunci, să adunăm totuși 5000 lei, dintre care și Complexul a dat 3000 lei pentru cruci și pomana de pomenire. Au mai contribuit și câțiva lideri de sindicat cu sume simbolice. Ion Rușeț a dat 100 lei, Ion Cornescu a dat 50 lei, Iovan, de la Turceni, 300 lei și am reușit să punem niște cruci la Stoenești minerilor și să facem pomana de pomenire de acolo după tradiția creștinească. Mitrescu nu poate să spună că m-a cumpărat pe mine Ciurel cu o sponsorizare pe care a făcut-o pentru acei mineri care au decedat în urma evenimentelor din 1999. Eu niciodată nu am fost plătit de CEO , pe când el, eu pot să pun și probă la dispoziție, pot da un CD în care Mitrescu s-a deplasat pe banii minerilor și energeticienilor cu familie cu tot, cu nevastă și el și alți lideri de sindicat în Țara Sfântă în Europa League la toate meciurile pandurilor, împreună cu alte persoane care nu au legătură cu mineritul și energia”, a conchis liderul sindical.
loading...
Loading...

Citește și

Încă un PROIECT IMPORTANT bifat de soția unui târgujian! Ce sumă COLOSALĂ va câștiga din toamnă!

Soția unui cunoscut târgujian a mai bifat încă un proiect important în cariera sa. Pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.