Adevărații infractori ai neamului și alegerile de fațadă

ionut-catrinaSe apropie alegerile parlamentare, o tură mai importantă ca oricând în contextul geopolitic destul de agitat. Evident, o bună parte dintre parlamentarii în funcție, dar și multe alte persoane își doresc să fie acolo, unde-s mălaiu’, cașcavalu’ și mierea. Sunt niște gurmanzi, de aia! Și cum le place păpatu’… cine să le ia locu’ acolo, la masa bogaților?! Pentru a fi mereu la masa asta „fantastică”, ei trebuie să facă tot soiul de tiribombe, manevre și salturi peste și printre legile penale ale acestui stat.

Cuvinte precum „alegeri” și „furăciune” sunt atât de mulate unul pe celălalt în spațiul carpato-danubiano-pontic încât de cele mai multe ori, chiar la o analiză superficială, constați că există o relație trainică de sinonimie. Atât se fură după fiecare tură de alegeri încât, până data viitoare – adică peste patru ani –, nici nu mai știi de unde și cât s-a furat ori de când a început combinația. „Momentul 0” al jafului generalizat asupra statului român a început la scurt timp după căderea regimului ceaușist, când foștii comuniști, foști exponenți „de vază” ai dictaturii lu’ nea Nicu, s-au apucat de afaceri. Dar nu oricum, ci direct cu proprietățile statului, cu averea acestei țări. Și, ca treaba să reziste, manevrele s-au făcut preponderent transpartinic.

Revenind la oile noastre crețe și cornute, aproape că nu există parlamentari – cu mai mult de un mandat, desigur – care să nu-și fi făcut apele de așa natură încât furăciunea să fie la ea acasă în bătătura respectivului ales al neamului. În tagma lor, ăla de nu a făcut așa ceva ori e prost, ori e infiltrat și trebuie eliminat din bătălia electorală, că le strică joaca ori îi vrea duși-n cap, cu bulău, cu alea-alea.

Este imposibil să furi în țara asta fără sprijin politic. Da, este absolut imposibil să comiți o furăciune babană în România dacă nu ai curu’ asigurat din punct de vedere politic. Când mă refer la furt, nu spun de găinării prin autobuze ori spargeri prin case. Nu, tati, mă refer la adevărații infractori ai neamului, ăia de au imunitate, de pot pune presiune pe organele de anchetă, de urmărire etc. Ăia de-i vezi fornăind prin studiourile centrale, de auzi că apar prin topurile miliardarilor români etc. Încă o treabă: este imposibil, la câte bețe-n roate îți pune statul, să faci avere din muncă cinstită. Repet, imposibil!

Cum își asigură adevărații infractori liniștea? Prin noi și noi ture de alegeri, desigur. Ce-i mai liniștitor decât să fii acolo, să poți manevra treburile cum știi că-i mai bine? Nu e prea mare supărarea nici dacă se mai ratează câte o tură, căci există prieteni care câștigă și pot apăra și „interesele” celui ce-a pierdut acum. Te apăr eu azi, că și tu m-ai apărat ieri. Ce-o fi mâine… om trăi și om vedea!

Reforma clasei politice merge greu al dracului. Mai trec două-trei ture de parlamentare garantat până să putem afirma că se mișcă ceva. Orice, oriunde, dar să se miște.


loading...
Loading...

Citește și

He, he! Bă, dacă-i scoți cheița, moare?

Bă, plecați, bă, acasă! Acasă la voi, în țara voastră din vis. Și, foarte important, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.