ADEVĂRUL CUTREMURĂTOR: România pierde 16 oameni pe oră!

În ultimii 15 ani, România a fost statul cu a doua cea mai rapidă creştere a numărului de emigranţi, după Siria. O spune un studiu publicat recent de Organizaţia Naţiunilor Unite. Dar în Siria este război de 5 ani, soldat cu sute de mii de morți, pe când România este țara cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, dacă e să ne luăm după guvernanți.

Potrivit aceluiaşi studiu, suntem pe locul 17 în topul 20 mondial al naţiunilor cu cei mai mulţi emigranţi, cu 3,4 milioane de oameni plecaţi. Statisticile ONU sunt cu mult mai mici decât în realitate, având în vedere că numai în Italia și Spania sunt în fiecare peste un milion de români. În realitate sunt plecați poate dublu.

Pe plan european, înaintea României la numărul de cetăţeni plecaţi se situează Marea Britanie, Polonia şi Germania, dar numerele în sine se pot dovedi înşelătoare, comentează Mediafax, pentru că dacă ne raportăm la populaţie, ponderile schimbă datele. Concret, 4,4 milioane de polonezi au plecat din ţară, dar asta înseamnă 11%, pe când în cazul românilor vorbim de 17% din total. Adică un român din cinci.

Un comentariu al agenției Mediafax face o comparație foarte plastică: În ultimii 25 de ani, România a pierdut 16 oameni pe oră, adică 3 avioane pline sau mai bine de 7 autocare în fiecare zi.

Efectul cel mai grav nu este cel demografic, ci acela al disparițieicompetențelor.

http://www.ziarulromanesc.net/observator/observator/prim-plan/acesta-este-tristul-adevar-se-pleaca-din-romania-ca-in-vreme-de-razboi.html

loading...
Loading...

Citește și

UPDATE: Ghidul expediției de rafting pe Jiu, RESUSCITAT!

Un grup de persoane (18 din primele date) ar fi organizat rafting pe Defileul Jiului, …

2 comentarii

  1. România este în război economic cei care conduc această țară sunt specialiști de mâna a treia ,cei deștepți pleacă sau nu se bagă în politică.Pleacă din România tineretul ,în țară rămân pensionari, corupți.Ciolos în loc să scadă taxele se întreabă ce zic cei din afară ,Johannis în loc promulge legile bune pentru Români le trimite la analizare că supără pe cei UE.

  2. Da,da,Romania e pe locul 2 dupa Siria la emigrari,aceasta tara fiind devastata de un groaznic razboi .Totusi Romania este pe primul loc la dezastre economice din ultimii 25 de ani ,pierzand din Patrimoniul National peste 2000 milarde de dolari ,pierdere cu mult mai mare decat pierderile generate de razboaiele din fosta Yugoslavie si Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *