ADIO…! Ce SURPRIZĂ vor avea ŞOFERII

taxa-de-timbru

Veşti bune pentru românii care s-au săturat să stea la cozi pentru a-şi plăti taxele. O ordonanţă de urgenţă îi scuteşte pe români de plata taxei de timbru atunci când cer eliberarea cărţii de identitate şi a cazierului judiciar. „O să aveți surprize uriaşe. Cazierele. Nu vor mai fi plimbaţi oamenii şi vor lua instituţiile una de la alta. Copia legalizată nu are nicio logică, să dăm bani notarului, să mergem cu aceeaşi copie la aceeaşi instituţie”, a explicat ministrul Fondurilor Europene la emisiunea 24 de minute. Anul trecut, două milioane şi jumătate de caziere au fost eliberate de poliţie, iar celor care le-au cerut le-au trebuit ore bune ca să le obţină. Au primit documentele numai după ce au făcut drumuri la Poştă, pentru timbrul fiscal, apoi alte drumuri, pentru plata taxei de eliberare.
Dacă până acum trebuia să mergeți inclusiv la CEC ca să achitaţi taxele extrajudiciare de timbru, în curând nu va mai fi nevoie să faceţi acest drum şi asta pentru că Guvernul a decis să simplifice întreaga procedură. Unde încă li se vor mai cere taxe de timbru, românii vor avea la dispoziţie mai multe variante. Taxele vor putea fi plătite în numerar, cu cardul sau online. Toate instituţiile vor trebui să accepte plăţile moderne până în 2018.

loading...
Loading...

Citește și

Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei vine la Târgu Jiu

Senatul Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, prin Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.