AFACERILE fermierilor din Gorj, DISTRUSE de inundaţii. Cea mai GRAVĂ situaţie, la Vladimir

culturi

Zeci de hectare de culturi din judeţul Gorj au fost distruse de inundaţiile din ultimele zile. O parte din culturi sunt compromise total, însă pentru anumite culturi mai sunt şanse ca acestea să-şi revină. 

Potrivit directorului Direcţiei Agricole, Dan Tănăsescu, pe raza judeţului Gorj sunt aproximativ 90 de hectare care au fost afectate de precipitaţiile abundente din ultimele zile. Printre cele mai afectate comune se numără comunele Vladimir şi Bumbeşti Piţic. „Până în momentul de faţă avem în jur de 90 de hectare afectate de inundaţii. La Bumbeşti Piţic sunt afectate 10 hectare. La Vladimir situaţia este mai complicată. Avem o societate comercială care este afectată pe 40 de hectare. Aici mai avem afectate vreo 20 de hectare de lucernă, care este compromisă total, 18 hectare de porumb şi un hectar de floarea soarelui, acestea sperăm că o să scape. În satul Frasinu, 15 hectare afectate, iar la Andreeşti avem 2 hectare de ovăz, cinci de lucernă, şase de grâu şi opt de porumb afectate. La Alimpeşti avem 0,5 hectare, la fel şi la Roşia de Amaradia. Urmează ca în zilele următoare să evaluăm pagubele după retragerea apelor. Noi o să trimitem la minister şi dacă ministerul va decide dacă va acorda ajutor de minimis pentru fermierii afectaţi”, a declarat directorul Direcţiei Agricole, Dan Tănăsescu.

Au deficit de personal

Tănăsescu a mai precizat că structura pe care o conduce duce lipsă de personal, ceea ce îngreunează munca din teritoriu. Din 15 persoane cât ar trebui să fie angajate la Direcţia Agricolă Gorj, în momentul de faţă lucrează doar 12 persoane. „Suntem în continuare cu deficit de personal. Nu avem oameni în teritoriu. Este destul de greu să luăm legătura cu zonele afectate, dar încercăm cum putem şi ţinem legătura cu primăriile”, a încheiat Dan Tănăsescu.

loading...
Loading...

Citește și

RAPUNZEL vine în Mall Târgu Jiu!

Duminică, 25 martie, în cadrul Shopping City Târgu Jiu va fi jucată o piesă specială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *