Afacerist evazionist, cu doctorat de la Academia de Poliție

evazionist-Blanda-P-1

Printre cei peste 600 de doctori care au ieşit pe porţile Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza“ , în ultimii zece ani, se numără și un afacerist arestat și judecat la Gorj pentru o evaziune fiscală de peste un milion de euro.
Afaceristul cu doctorat în ”prevenirea și combaterea fraudării cărților de credit” a denunțat, în urmă cu patru ani, o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce i-a oferit șpagă.

Printre oamenii politici, sau unele nume cu rezonanță în Justiţie şi Poliţie, s-au strecurat și afaceriști care au obținut titlul academic de doctor la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza“ .
Petru Blanda, fostul patron al firmei Ecprod SA, care a derulat contracte cu instituții importante din Gorj, a devenit doctor, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ioan Dascălu. Omul de afaceri a susținut teza de doctorat cu titlul ”Activităţi specifice organelor deordine publică pentru prevenirea şi combaterea fraudării cărţilor de credit” în aprilie 2008, în timp ce era cercetat de procurorii de la Prahova pentru evaziune fiscală. Blanda a și executat 3 ani de închisoare în penitenciar.
Când sentința a rămas definitivă, Blanda a corupt o judecătoare de la instanța supremă pentru a-l ajuta să amâne executarea pedepsei. În final, aceasta a fost condamnată la 4 ani de închisoare, după ce i-a pretins afaceristului 200.000 de euro.
Anul trecut, Petru Blanda a fost arestat de procurorii gorjeni tot pentru evaziune fiscală, prejudiciul depășind un milion de euro, iar dosarul se judecă la Tribunalul Gorj, afaceristul fiind în arest la domiciliu din luna decembrie.

loading...
Loading...

Citește și

Se întâmplă la Judecătoria Târgu-Jiu, după cinci ani de la moartea unei tinere cântărețe

Clipe grele pentru familia interpretei de muzică populară, Alina Firiza, care și-a pierdut viața într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *