Află secretul! Cum a scăpat de amendă şi de suspendarea permisului un şofer

Cu două veri în urmă, Teofil Iordache a condus sub influenţa alcoolului pe strada Castanilor din Vaslui. El a fost oprit de poliţişti şi, după testarea cu etilotestul, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,15mg/l alcool pur în aerul expirat. După doi ani de procese cu Poliţia Rutieră, el a câştigat în instanţă, judecătorii anulându-i amenda şi sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Conducătorii auto prinşi băuţi la volan şi a căror alcoolemie nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat sunt amendaţi şi li se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Potrivit Codului Rutier, când valoarea alcoolemiei nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat, recoltarea probelor biologice la spital se face numai la solicitarea expresă a conducătorului auto. De cele mai multe ori nu se întâmplă acest lucru, iar şoferii prinşi în abatere sunt sancţionaţi cu amendă şi li se suspendă dreptul de a conduce în baza testării cu etilotestul.

Lipsa recoltării probelor biologice a fost folosită ca scuză în procesul intentat Poliţiei Rutiere de Teofil Iordache, surprins în trafic cu o alcoolemie de 0,15 mg/l de alcool pur în aerul expirat. El a fost amendat cu 810 lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. Colonel în rezervă şi fost director al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, Iordache a venit în faţa judecătorilor cu martori care au confirmat declaraţia acestuia potrivit căreia a solicitat în mod expres agenţilor de la rutieră să îl conducă la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vedere stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei, însă a fost refuzat.  În aceste circumstanţe, judecătorii, atât de la instanţa de fond, cât şi cea de la apel, au apreciat că şoferului “i s-a încălcat dreptul de a se supune analizelor medicale de specialitate”.

Astfel, magistraţii i-au dat câştig de cauză, anulând amenda şi sancţiunea complementară pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

loading...
Loading...

Citește și

Ieri, cea mai NEAGRĂ ZI din an!

Lunea cu cel mai mare risc suicidar Cunoscută în întreaga lume drept „Blue Monday” (Lunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *