Află secretul! Cum a scăpat de amendă şi de suspendarea permisului un şofer

Cu două veri în urmă, Teofil Iordache a condus sub influenţa alcoolului pe strada Castanilor din Vaslui. El a fost oprit de poliţişti şi, după testarea cu etilotestul, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,15mg/l alcool pur în aerul expirat. După doi ani de procese cu Poliţia Rutieră, el a câştigat în instanţă, judecătorii anulându-i amenda şi sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Conducătorii auto prinşi băuţi la volan şi a căror alcoolemie nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat sunt amendaţi şi li se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Potrivit Codului Rutier, când valoarea alcoolemiei nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat, recoltarea probelor biologice la spital se face numai la solicitarea expresă a conducătorului auto. De cele mai multe ori nu se întâmplă acest lucru, iar şoferii prinşi în abatere sunt sancţionaţi cu amendă şi li se suspendă dreptul de a conduce în baza testării cu etilotestul.

Lipsa recoltării probelor biologice a fost folosită ca scuză în procesul intentat Poliţiei Rutiere de Teofil Iordache, surprins în trafic cu o alcoolemie de 0,15 mg/l de alcool pur în aerul expirat. El a fost amendat cu 810 lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. Colonel în rezervă şi fost director al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, Iordache a venit în faţa judecătorilor cu martori care au confirmat declaraţia acestuia potrivit căreia a solicitat în mod expres agenţilor de la rutieră să îl conducă la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vedere stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei, însă a fost refuzat.  În aceste circumstanţe, judecătorii, atât de la instanţa de fond, cât şi cea de la apel, au apreciat că şoferului “i s-a încălcat dreptul de a se supune analizelor medicale de specialitate”.

Astfel, magistraţii i-au dat câştig de cauză, anulând amenda şi sancţiunea complementară pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

loading...
Loading...

Citește și

Mesajul înfiorător scris de o tânără cu cuţitul între picioare, după ce a fost violată ani la rând!

O adolescentă de doar 15 ani a murit după ce a luat o supradoză de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *