vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:24

Ai CREDITE în lei? VEȘTI EXCELENTE!

Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a coborât marți de la 0,72% până la 0,70% pe an, după ce a stagnat în ultima perioadă în apropiere de 0,75%, arată datele Băncii Naționale a României (BNR).

 Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile la creditele variabile în lei, scrie News.ro.

Robor la 3 luni a fost cotat marți la 0,70% pe an, de la nivelul de 0,72% înregistrat luni. Totodată, Robor la 6 luni a coborât la 0,94% pe an, de la 0,96%.

Scăderea dobânzilor în piața băncilor este pusă de către analiști pe seama apropierii finalului perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii de către băncile comerciale, când cererea de lei este în scădere.

Perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii se încheie în data de 23 ale fiecărei luni. Băncile sunt obligate să depună la BNR, sub formă de rezerve minime obligatorii (RMO), 12% din pasicvele în valută și 8% din pasivele în lei.

Dacă nivelul Robor nu mai crește până la finalul lunii, când băncile actualizează valoarea indicelui în componența dobânzii la credite, românii vor plăti mai puțin pentru ratele la împrumuturile în lei.

viewscnt

http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/indicele-robor-la-3-luni-de-care-depind-dobanzile-la-creditele-in-lei-a-coborat-la-un-nivel-minim-istoric-de-0-70-15571920

loading...
Loading...

Citește și

Un bătrân a murit înecat cu o bucată de covrig. Incidentul, petrecut în fața Tribunalului

Un bătrân de 71 de ani a murit înecat, vineri, cu o bucată din covrigul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.