Ai dureri de cap, ameţeli şi dureri de urechi? Află adevăratul motiv al acestora!

dureri-de-cap

Curăţarea urechilor este foarte importantă pentru starea generală de sănătate. Natura ne-a înzestrat cu metode de curăţare periodică a urechilor prin intermediul cerii.

Pe măsură ce iese din canalul auditiv, aceasta scoate şi praful sau impurităţile care ar fi putut pătrunde în ureche, pe care le antrenează în exterior cu viteza creşterii unghiei.
Ceara previne pătrunderea bacteriilor şi fungilor şi, în acelaşi timp, curata canalul auditiv. Este un lubrifiant care protejează împotriva uscăciunii şi iritaţiei mucoasei.
Ceara reprezintă un ansamblu de secreţii ale glandelor de la nivelul canalului auditiv. Calitatea şi consistenţa ei sunt specifice fiecărei persoane.
Dacă există o secreţie în exces, iar ceară din urechi nu înaintează uşor, se creează presiune în timpane. Care sunt urmările? Dureri de cap, ameţeli, dureri de ureche, chiar pierderea auzului.
Ceară este eliminată din ureche, de obicei, fără ajutor din exterior.

Cum putem preveni formarea dopurilor de ceară?

Picuraţi în ureche puţin ulei de măsline, care va înmuia dopul. Staţi pe partea urechii timp de 10-15 minute. Repetaţi paşii pentru cealaltă ureche.
Ceara întărită va avea nevoie de un tratament de câteva zile, de două, trei ori pe zi. Este posibil ca lichidul pentru înmuiere să se localizeze în spatele dopului de ceară, agravând pentru o perioadă simptomele. Aceleaşi simptome se pot agrava şi dacă înotaţi sau v-aţi spălat părul, pentru că apa rămâne blocată între dop şi timpan, atrăgând bacteriile, cu risc de infecţii.
După ce s-a înmuiat ceară, umpleţi o seringă cu apă călduţă. Injectaţi uşor fluidul în canalul urechii, ţinând urechea aplecată deasupra unui bol. Jetul de apă trebuie să aibă o presiune redusă. Aplecaţi apoi capul pe partea cealaltă.

Evitaţi această procedură dacă aveţi timpanul perforat

Nu introduceţi niciodată corpuri străine în ureche şi nimic ascuţit (agrafe, vârful unui creion, briceag etc.), deoarece puteţi perfora stratul fin de piele ce căptuşeşte canalul auditiv, provocând astfel infecţii.
Nu folosiţi beţişoare de vată sau degetul, pentru că în loc să cureţe urechea, împing ceara şi mai adânc, astfel încât aceasta poate ajunge să se comporte ca un dop deasupra timpanului. Bumbacul se poate detaşa de beţişor, rămâne în ureche.
Care sunt consecinţele? Micoze, eczeme, diminuarea auzului, ameţeli, dureri.

Sursa: secretele.com

loading...
Loading...

Citește și

 Daca ai terminat clasa a VIII-a si te gandesti la urmatoarea etapa din viata ta, generatia de electricieni a viitorului te asteapta in cadrul programului Ucenic Electrician!  

De 2 ani, programul Ucenic Electrician sprijinit de operatorul Distributie Oltenia ofera oportunitatea de a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.