AICI şi-au găsit LEACUL femeile care nu pot avea copii!

pestera-muierii-2

Primarul Dumitru Turbăceanu de la Baia de Fier speră ca şi în acest an zeci de mii de turişti să treacă pragul Peşterii Muierilor, mai ales că s-a deschis și Transalpina, Drumul Regelui.

Autoritățile locale din comuna Baia de Fier au realizat mai multe investiții necesare la Peștera Muierilor, astfel încât cel mai vizitat obiectiv turistic din Gorj să își primească turiștii. Peştera Muierilor este deschisă tot anul, însă în perioada 1 octombrie – 1 mai ultima intrare se face la ora 16.00, spun autoritățile. „Peştera Muierilor este pregătită pentru sezonul turistic. Acum că s-a deschis Drumul Regelui, sperăm că numărul turiștilor va crește, mai ales că au ce vizita în zonă”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier. A fost modernizată şi intrarea în peşteră, s-a amenajat tavanul şi s-au făcut pavaje din piatră. La Peșteră există și un grup sanitar modern, dar și un spaţiu comercial, de unde turiştii pot achiziţiona atât produse alimentare, cât şi suveniruri. În zona de agrement sunt amplasate şi căsuţe pentru cazarea turiştilor. „Taxa de intrare este 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi pensionari. Beneficiază de gratuitate veteranii de război şi persoanele cu handicap. S-a trecut deja la programul de vară, intrarea în peşteră se face la ore fixe, pentru grupuri de minim 4 persoane, între orele 9.00-19.00”, spun reprezentanții autorităților locale.

Prima peșteră electrificată din România

Peștera Muierilor din Baia de Fier este și prima peșteră electrificată din țara noastră. Monument de Rezervație Naturală, Peștera Muierilor conține originale concrețiuni calcaroase care îi conferă unicitate și care sunt principalele atracții ale acesteia. După cum arată site-ul www.infoghidromania.com, aici se întâlnesc impresionante forme ale reliefului carstic precum Bazinele Mici, Orga, compusă din stalagmite unite cu stalactite, Domul Mic, ce are aspectul unui castel cu trepte formate din stalactite și stalagmite, Altarul cu stalagmite-coloane foarte apropiate între ele, Cupola altarului, asemănătoare unei catedrale, Amvonul, Cascadele Împietrite, Dantela de Piatră, Sala Turcului, Candelabrele Mari sau Vălul Miresei. În anul 1952, au fost descoperite în această peșteră și fragmente de oase umane, între care fragmente de craniu aparținând unui individ de sex feminin ce au fost recent datate de către cercetători ca având o vechime de aproximativ 30.000 ani.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO. Fiul afaceristei Luminita, RETINUT de politisti pentru FURT

In urma cercetărilor și a activităților desfășurate de polițiști din cadrul BIC Tg. Jiu, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *