vineri , 28 aprilie 2017 - 9:16

Ajutor pentru persoanele vârstnice

„Inițiativa legislativă privind asistența socială a persoanelor vârstnice (legea 17/2000) a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială și Consiliul Legislativ.

Persoanele vârstnice nu pot beneficia de asistență socială din cauza inexistenței sau capacității necorespunzătoare a căminelor.

Practic, am dorit legiferarea obligației de înființare în coordonarea consiliilor județene a câte un cămin pentru persoane vârstnice la nivelul fiecărui județ.

Prin această măsură ne arătăm respectul și redăm demnitatea acelor persoane care au muncit o viață întreagă și nu au posibilitatea de a beneficia de o protecție socială în momentul pensionării.

 

O altă inițiativă extrem de importantă a fost votată de Senat, în unanimitate, în urmă cu câteva zile.

Evenimentele nefericite precum accidentul aviatic din Munții Apuseni și Masivul Postăvaru (2015), m-a determinat să impun anumite măsuri referitoare la creșterea gradului de siguranță a traficului aerian și, de ce nu, a vieții omenești.

Mai exact, am propus introducerea unor prevederi normative în sensul obligării operatorului aeronavei de a deține dispozitive de localizare care să nu poată fi dezactivate”, a declarat deputatul PSD, Mihai Weber.

loading...

Citește și

GALERIE FOTO|Accident GRAV azi noapte! O tânără din Peştişani a murit!

Azi noapte, la Peştişani, a avut loc un accident grav, soldat cu moartea unei tinere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.