luni , 20 noiembrie 2017 - 6:08

AJUTOR pentru SALARIAȚII CEO!


Șefii CE Oltenia, împreună cu liderii sindicali, vor analiza, în perioada următoare, înființarea unei fundații nonprofit prin care să poată fi ajutați oamenii aflați în dificultate și nu numai.

Liderii Sindicatului Liber EMC Roșia anunță, pe pagina de socializare, că deja au început primele discuții legate de înființarea fondului de întrajutorare. Printre inițiatorii acestui proiect se află managerul Sorin Boza, dar și președintele Sindicatului Liber EMC Roșia, Cristian Lădaru. “Constatând nevoia de sprijin umanitar, conducerea societăţii împreună cu reprezentanţii sindicali, vor analiza şi pune la punct ‭ ‬în următoarea perioadă, posibilitatea înfiinţării la nivel de societate a unui ‭„Fond de întrajutorare”,‬ fond care va fi finanţat‭ ‬ ‭„din buna voinţa a fiecărui salariat al societăţii noastre”‭ ‬ ‬şi din alte fonduri donate sau atrase de la diferite persoane fizice sau juridice, în scopul de ajutorare a familiilor persoanelor care au fost sau sunt salariaţi ai societăţii noastre şi care au suferit fie un accident de muncă, fie s-au îmbolnăvit de boli incurabile, fie şi-au pierdut viaţa lăsând în urmă, familii fără un sprijin material”, scriu sindicaliștii.

Cum poate fi înființat FONDUL ?

“Modalitatea legală pentru crearea unui ‭„Fond de intrajutorare” ‬a salariaţilor, foştilor salariaţi ai societăţii şi altor persoane fizice care sunt în dificultate din punct de vedere material, este următoarea:
Înfiinţarea unei Fundaţii nonprofit, ‬formată din maxim 10 membri fondatori (5 reprezentanţi ai administraţiei şi 5 reprezentanţi ai sindicatelor)”, mai spun liderii.

Cine poate fi ajutat?

“Scopul fundaţiei‬ de intrajutorare a persoanelor aflate în dificultate (salariaţi, foşti salariaţi, care au suferit accidente de muncă, boli grave, etc),copiilor salariaţilor care au rezultate de excepţie într-un anumit domeniu,sponsorizarea unor acte de cultură (Se poate completa şi cu alte categorii de persoane, dacă se doreşte). Fondurile fundaţiei se compun din:‬În principal din donaţiile salariaţilor societăţii, donaţii ale organizaţiilor sindicale, sponsorizări ale unor persoane fizice şi/sau juridice, sponsorizări din partea CEO (din cota de impozit pe profit, dacă societatea termină anul pe profit), posibilitatea accesării de fonduri europene. Toate aceste fonduri, vor trece prin contul fundaţiei. Dacă se agreează înfiinţarea acestei forme de ajutor, în maxim 2 luni de la demararea‬ demersurilor de infiinţare, ea poate fi funcţională.‬ Au fost purtate discuţii în acest sens doar între dl. Lădaru Cristian, dl. Stegărescu‬ Dănuţ şi d-na Jianu Dorina”, se arată în încheiere.

loading...
Loading...

Citește și

Femeia TERORIZATĂ de soț, din Ciocadia, dusă cu cei ȘASE dintre copii, la Vădeni! CE a pățit bărbatul ei

Lavinia Negrescu, femeia cu șapte copii, bătută luni noaptea de soțul său, fapt care a …

Un comentariu

  1. Sindicatele sa raspunda ce fac cu fondul de bani din corizatia fiecarui salariat lunar oprita, de acolo sa ajute salariati bolnavi.
    Sau vor un fond pentru spalare de bani, va dorim succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.