luni , 20 noiembrie 2017 - 4:09

Alegerile parlamentare pot fi AMÂNATE!

Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune (A.C.A.S.A) susține că partidele ”au încălcat în mod grav legea electorală și principiile electorale corecte”. 

ACASA se leagă de un detaliu din legea 208/2015 care prevede că BEC preia liste de susținători ai listelor de candidați, nu de susținători ai partidului. Partidul susține că toate cele opt partide mari care au intrat în cursă au făcut această greșeală. ”Curtea Constituțională, la rândul ei, a decis: semnăturile de susținere se dau pentru candidați, fie independenți, fie pe liste de partid, fără discriminare. Acest lucru implică dincolo de orice dubiu faptul că listele de candidați trebuie să fie cunoscute printr-o formă sau alta electoratului înainte de începerea campaniei de strângere de semnături”, atrage atenția ACASA.

Partidul a contestat la BEC și Curtea de Apel București listele depuse de PSD, PNL, PMP, ALDE, UDMR, PRU, PANR, USR pentru că nu ar fi conforme și ar încălca normele electorale în vigoare.

CAB ia o decizie joi, la ora 14:30.

Sursa DC News

loading...
Loading...

Citește și

ÎNGROZITOR: BEBELUȘ ARUNCAT la GROAPA DE GUNOI din afara orașului

Un bebeluș mort a fost găsit la groapa de gunoi din Cluj. Autoritățile sunt în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.