ALERTĂ! Cărbunele s-a autoaprins în SUBTERAN!

Cărbunele dintr-un abataj al Minei Lonea, din Valea Jiului, s-a autoaprins în subteran, la faţa locului acţionând vineri mai mulţi salvatori mineri care au ca misiune izolarea zonei şi construirea unui dig ermetic astfel încât focul să se stingă, în lipsa oxigenului, transmite Agerpres.

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, salvatorii care lucrează pentru izolarea abatajului sunt ajutaţi de mai mulţi mineri care transportă spre acel loc de muncă materialele necesare intervenţiei.

În opinia liderului sindical, apariţia „focului endogen”, după cum este denumit de specialişti, este consecinţa lipsei materialelor de lucru necesare în subteran pentru o exploatare sigură a stratului de cărbune.

„Este rezultatul indiferenţei guvernamentale şi a prostului management al Complexului Energetic Hunedoara, pentru că de lipsa materialelor de la locurile de muncă noi am vorbit până ni s-a uscat gura. În condiţiile în care oamenii aceia nu au avut materialele necesare pentru a face înaintarea (în abataj, n.r.) conform normelor, au bătut pasul pe loc, cărbunele s-a autoaprins şi iată rezultatul: închidem aproape o mină pentru că cineva nu vrea să-şi mai asume o funcţionare normală a acestora”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Muntele”.

loading...
Loading...

Citește și

Tânăr de 18 ani, REŢINUT pentru furt calificat! A dat „lovitura” la Novaci!

La data de 8 iunie a.c., Secţia 9 Poliţie Rurală Novaci a fost sesizată de …

Un comentariu

  1. Domnul lider de sindicat sa apeleze la Luceafarul huilei alias Ultimui Samurai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.