ALERTĂ de ULTIMĂ ORĂ! TE PRIVEŞTE DIRECT!

Peste 71.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost înregistrate în perioada 3-9 octombrie, cu 37,4 % mai multe comparativ cu datele înregistrate în aceeaşi perioadă a sezonului trecut potrivit datelor prezentate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a prezentat evoluţia infecţiilor respiratorii acute şi a gripei în sezonul 2016-2017, săptămâna 3-9 octombrie.

Potrivit specialiştilor centrului, până acum nu au fost confirmate cazuri de gripă. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică neconfirmată, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare – IACRS – şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37.4 % mai mare comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi săptămână a sezonului precedent când au fost înregistrate 52.258 astfel de cazuri.

În săptămâna 3 – 9 octombrie 2016 nu s-au înregistrat, la nivel naţional, cazuri de gripă clinică comparativ cu 18 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2015.

Medicii recomandă populaţiei vaccinarea antigripală, pentru a preveni complicaţiile grave ale gripei, scrie news.ro. 

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu puternic la chiliile mănăstirii!

Un incendiu a izbucnit, duminică-dimineaţă, la chiliile Mănăstirii Sf. Mina din localitatea Roşiori, pentru stingerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.