Alimente care-ți fac mintea brici

sanatate

Cu toții avem momente când uităm – ba să ne prezentăm la o întâlnire, ba să punem ceasul să sune sau să dăm drumul la emisiunea preferată. Ca să-ți păstrezi acuitatea mentală, consumă alimentele de mai jos, pe termen lung.

Stresul oxidativ, inamicul creierului
Stresul oxidativ se numără printre cei mai mari inamici ai creierului, și este rezultatul radicalilor liberi în exces, generați de poluare, stres, boli, toxine șamd. Prea mulții radicali liberi generează reacții inflamatorii în lanț, care pot să afecteze celulele creierului până la nivel de ADN. Antioxidanții pot bloca acest ciclu distructiv – de aceea e bine să-i incluzi în dieta zilnică.

Surse naturale de antioxidanți pentru creier
Surse naturale de antioxidanți sunt: afinele, fructele de pădure în general, fasolea, prunele. Anumite ierburi aromate și condimente – salvia, rozmarin, ghimbir, curcuma – sunt au și ei o zestre bogată în acești compuși benefici.

Surse naturale de omega 3 pentru creier
Acizii grași omega trei sunt și ei cruciali pentru sănătatea creierului. Surse de omega 3 sunt carnea de pește, semințe de in, nuci și semințe crude, carnea de vită din gospodărie.

De unde iei vitamina E pentru creier
Vitamina E este cunoscută ca având proprietatea de a îmbunătăți sănătatea creierului, ea având și un puternic efect antioxidant. Surse de vitamina E: uleiurile vegetale, cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, nucile, semințele, gălbenușul de ou, ficatul, untul, smântâna.

Exercițiile fizice ajută creierul
Studiile arată legătura dintre exercițiil zilnice și o mai bună funcționarea a creierului. Un studiu a arătat, spre exemplu, că femeile de peste 65 de ani care mergeau zilnic 30 de minute au înregistrat o încetinire a declinului mental.

sursa: clickpentrufemei.ro

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Ce mănânci ca să ai un abdomen plat

Dincolo de faptul că este inestetică, grăsimea abdominală este și nesănătoasă. Pentru a scăpa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.