Alocația de hrană în spitale a fost mărită de Guvern

Alocația de hrană în spitale a fost mărită, a anunțat miercuri Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Alocația de hrană în spitale era neschimbată din 2008.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri mărirea alocației de hrană în spitale. Suma variază între 10 și 19 lei pe zi, a anunțat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. „S-a adoptat în şedinţa de guvern o mărire a alocaţiei de hrană în spitale având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile alimentare din 2008 până în 2016. Din 2008 nu s-a mai făcut această modificare”, a spus Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că a fost facută o consultare cu medici specialiști nutriționiști de la Institutul de Boli Metabolice și Nutritie, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului și alte institute. „A fost luat în considerare indicele prețurilor de consum în perioada mai 2008 și iunie 2016, o creștere cu 108%”, a mai spus Iolu.

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, marirea alocatiei de hrana in spitale, aceasta urmand sa varieze intre 10 si 19 lei pe zi, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit Agerpres.

Sumele alocate vor varia între 10 lei pe zi, pentru bebeluși, și 19 lei pe zi.

Astfel de alocări se vor face pentru prima data și în cazul bolnavilor în regim de hemodializă.

loading...

Citește și

Un polițist și-a luat soția, asistentă pe ambulanță, la BĂTAIE! Întreaga scenă s-a petrecut chiar în curtea SPITALULUI!

Secvenţe violente au fost filmate în curtea serviciului de ambulanţă din Satu Mare. O asistentă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.