Alt VAL de CONCEDIERI!

concediere-copy

Disponibilizările de la Compania Naţională a Uraniului (CNU) vor avea un impact corespunzător venitului de completare asupra bugetului asigurărilor pentru șomaj de 12,44 milioane lei în următorii doi ani, din care 161.352 lei în acest an, 7,62 milioane lei în anul 2017 şi de 4,66 milioane lei în 2018.

Ministerul Energiei propune printr-un proiect de Hotărâre alocarea a 161.352 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru anul 2016 ce se vor aloca pentru plata venitului lunar de completare, pentru un număr de 332 de persoane disponibilizate din cadrul CNU, arată Focus Energetic.

Câţi pleacă

Aceste drepturi cuvenite sunt aferente lunii decembrie 2016.
Planul de disponibilizare de personal întocmit de CNU prevede concedierea colectivă a unui număr de 332 salariați dintr-un total de 1.106 salariaţi, din care la sucursala Suceava- 203 salariaţi, la sucursala Feldioara – 117 salariaţi, iar la sediul CNU – 12 salariaţi.
Disponibilizarea personalului se va face într-o singură etapă, data estimată la care vor avea loc concedierile colective fiind 30 noiembrie 2016, arată documentul.
Proiectul preconizează că, prin disponibilizarea celor 332 de salariaţi, cheltuielile lunare cu personalul se vor reduce cu 1,7 milioane lei.
„La nivelul anului 2017, reducerea cheltuielilor cu personalul va fi în valoare de 20.461.008 lei, productivitatea muncii urmând a creşte, la sfârșitul anului 2017, la 145,46 mii lei/ persoană, față de 37,02 mii lei/ persoană, cât este estimată productivitatea muncii la sfârșitul anului 2016, fapt ce va contribui la echilibrarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi la îmbunătăţirea indicatorilor economico-financiari ai CNU”, arată proiectul de Hotărâre.
În urma deciziei Nuclearelectrica de reziliere, în decembrie 2015, a contractului comercial încheiat cu CNU pentru furnizarea de pulbere de dioxid de uraniu, „CNU se află în prezent în imposibilitatea vânzării produselor realizate şi implicit a obţinerii resurselor financiare necesare continuării activităţii şi efectuării plăţilor către furnizorii de utilităţi, materiale, servicii (pază, servicii de transport feroviar pentru minereu, transport de persoane), bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, fondul de mediu etc”.

Ajutor de stat

Guvernul a aprobat la începutul lunii octombrie un ajutor de stat în sumă totală de 62 de milioane de lei pentru o perioadă de șase luni, pentru salvarea CNU.
Măsura de reducere a cheltuielilor CNU prin disponibilizarea de personal a fost inclusă în cadrul notificării la Comisia Europeană a ajutorului de salvare, arată autorii proiectului. Compania Naţională a Uraniului (CNU) estimează pentru acest an pierderi de 101,3 milioane lei (22,5 milioane euro), potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat de Ministerul Energiei.

loading...
Loading...

Citește și

Căldărușe, RECONFIRMAT PREȘEDINTE. Cu cine face echipă

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia a fost votat, miercuri, de circa 1800 din cei peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.