Amânarea unei decizii în cazul USMO scoate la iveală banii lui Condescu

condescu

Contestarea alegerii Biroului Executiv al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), dar mai ales întârzierea unei soluții a instanței a separat, într-un mod ireconciliabil, taberele sindicale grupate în jurul lui Marin Condescu și Dumitru Pârvulescu. Cu orgoliile inflamate la maximum, adepții actualului lider al FNME au început să scoată în spațiul public documente financiare care atestă sumele încasate de Condescu & co., în vremea în care acesta se afla la butoanele sindicatelor din minerit și energie.
Tribunalul Gorj a amânat, din nou, pronunțarea unei soluții în dosarul în care Marin Condescu și locotenenții săi au contestat alegerile care au avut loc la începutul acestei luni la USMO.
Deși la termenul de luni instanța amânase soluționarea cauzei pentru ziua următoare, ieri, s-a decis reluarea judecății peste o săptămână, pentru a fi depuse la dosar procesele verbale care au stat la baza emiterii unor hotărâri în 2010 și 2016, la USMO.
Între timp, vicepreședintele ales al uniunii sindicale, Cristian Lădaru, a postat în spațiul public state de plată cu banii pe care-i încasa Condescu pe când conducea sindicatele miniere.
Astfel, un document din luna august 2012 relevă faptul că Condescu a încasat 4.773 de lei, iar alți cinci lideri sindicali sume cuprinse între 3.200 și 3.700 de lei. În luna următoare, liderului sindical i-a fost plătită primă de vacanță în cuantum de 5.670 de lei, iar pe un alt document în dreptul lui Condescu apare suma de 1.000 de lei ca fiindu-i plătită ca primă pentru ziua de Adormirea Maicii Domnului (15 august).
Lădaru îi reproșează lui Condescu că interesul personal al acestuia legat de USMO implică doar clubul de fotbal Pandurii și este mai presus decât interesul membrilor de sindicat. ”Domnule Marin Condescu trebuie sa înțelegeți ca sindicalismul din ziua de astăzi nu mai este ce era odată, adică când dumneavoastră și aghiotanții luaţi prime și salariul de zeci de mii lei din cotizațiile membrilor de sindicate și amărâții care munceau în cariere luau salarii de mizerie pentru că pe dumneavoastră nu vă mai interesa sindicalismul și vă interesa doar Clubul Pandurii”, afirmă vicepreședintele USMO.

Adrian Georgescu
loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.