luni , 20 noiembrie 2017 - 4:08

An bun pentru cultura de porumb

porumb

2016 este un an bun pentru producţia de porumb din Gorj. În acest an s-au cultivat aproximativ 60.000 de hectare de porumb, iar din evaluările reprezentanţilor Direcţiei Agricole Gorj a reieşit că gorjenii vor avea o producţie medie de 3.500 de kilograme de boabe la hectare.
Astfel, faţă de anul trecut, când producţia a fost undeva la 1.500 de kilograme de boabe la hectar, în acest an fermierii au avut mai mult noroc. „La nivelul judeţului Gorj suprafaţa însămânţată cu porumb este de aproximativ 60.000 de hectare. Inspectorii noştri au fost pe teren. Am făcut o evaluare să vedem dacă avem şi zone cu secetă. Momentan, în judeţul Gorj nu avem probleme de acest gen pentru că am avut ploi. Per total această cultură se prezintă destul de bine, iar din evaluările noastre a reieşit că vom avea o producţie medie de 3.500 de kilograme de boabe la hectar. La sfârşitul săptămânii trecute a început campania de recoltare şi am raportat 150 de hectare recoltate. Făcând comparaţie cu anul trecut, în acest an avem o producţie foarte bună. Anul trecut am avut undeva la 1.500 de kilograme de boabe la hectar”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

M.P.

loading...
Loading...

Citește și

Gorjul pe locul III! Vezi la ce!

Angajatorii din străinătate care caută în România lucrători pentru plantațiile în câmp sau sere au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.