Angajații CEO, PREMIAȚI! Probleme cu stocurile de cărbune

carbune-

Cei peste 15.000 de angajați ai CE Oltenia vor beneficia de primele oferite de companie de Ziua Meseriei. Astfel, energeticienii și minerii vor primi în lunile iulie, respectiv august, câte  700 de lei în tichete cadou.  

În data de 12 iulie va avea loc ședința comisiei mixte în care se vor aproba primele pentru angajații companie, urmând să se stabilească și modalitățile de acordare a cotei de cărbune. În acest caz există informația potrivit căreia depozitele de cărbune ale CEO sunt goale.

Stocuri mici de cărbune

Reprezentanții companiei infirmă zvonul cum că nu mai este cărbune în depozite dar anunță că stocurile sunt reduse: „Depozitele nu sunt goale dar sunt stocuri de cărbune mai mici ca anul trecut”. Situația este cauzată de exproprierile care nu s-au mai făcut, mai spun reprezentanții CEO: „Sunt probleme cu exproprierile, în sensul că proprietarii nu renunță ușor la terenurile pe care le au, la pomii sub care au crescut sau la casa părintească. Este foarte greu să facem exproprieri. Din acest motiv utilajele nu au mai înaintat , neavând front de lucru și s-a redus cantitatea de cărbune extrasă… ”.

Cum sunt despăgubiți proprietarii

La Jilț Nord exproprierile au fost deblocate, proprietarii urmând să primească bani pentru terenurile care vor fi înghițite de lucrările miniere: „Sunt aproximativ 130 de proprietari în zona Jilț Nord care vor primi despăgubiri pentru terenurile care vor fi evaluate de experți. Se va lua în calcul prețul pieței. În cazul cădirilor, aceștia au de ales fie să le fie reconstruite de companie, fie să le vândă Complexului. Depinde cum vor negocia cu administrația CEO”, au mai declarat sursele citate.


loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.