Anunț de la UE! Ce se va întâmpla în curând!

La un an după afluxul nemaiîntâlnit de solicitanți de azil la porțile UE, noua Agenție Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă va intra în serviciu joi pentru a proteja mai bine granițele Uniunii și a oferi o imagine de unitate în privința complexei chestiunii migratorii.
Liderii europeni au ales simbolic pentru a inaugura această nouă forță, care remodelează agenția Frontex, granița dintre Bulgaria și Turcia, principalul punct terestru de intrare a migranților atunci când ocolesc periculoasa cale maritimă peste Mediterana.

Noul corp european va avea ca misiune în special să asiste țările situate în prima linie a sosirii migranților, în cazul unui aflux masiv de candidați la azil. Această structură nu va avea proprii polițiști de frontieră, dar va putea face repede apel la o rezervă de 1.500 de persoane desemnate de statele membre.

Cu peste 850.000 de sosiri pe mare în 2015, Grecia a cunoscut luni de suferință pe insulele sale din apropierea Turciei, unde mii de persoane care fugeau de conflictele și mizeria din Orientul Mijlociu și Asia au debarcat în fiecare zi. Țările din Uniunea Europeană au părut incapabile să aducă un răspuns rapid și coordonat la această criză nemaiîntâlnită.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

loading...
Loading...

Citește și

În arest după ce a pus FOC în ograda vecinului!

La data de 24 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *