ANUNȚ de ultimă oră! Ce se întâmplă cu BANII românilor din BĂNCI!

România înregistrează profunde disparități în structura depozitelor personelor fizice la bănci, potrivit unei prezentări a prim-viceguvernatorului Băncii Naționale a României, Florin Georgescu, privind efectele globalizării. 3% dintre deponenți dețin 6 din 10 lei la bănci, în timp ce 60% dintre deponenți dețin sub 1% din banii din bănci.

Veniturile populației au o disparitate mai ridicată față de media europeană, lucru ce se reflectă și în structura depozitelor bancare, potrivit prezentării cu titlul „Limitele globalizării și ale dereglementării”, susținută de Florin Georgescu în fața Universității din Craiova, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa.

Indicatorul Gini privind veniturile populației este cu 6 puncte procentuale peste nivelul peste media de 31 de puncte din UE.

40,1% din deponenți dețin numai 0,06% din valoarea depozitelor, cu un depozit mediu de 21 lei, iar alți 20,4% din deponenți dețin numai 0,6% din valoarea depozitelor la bănci, cu un depozit mediu de 409 lei, arată Georgescu, pe baza datelor de la Fondul de Garantare pentru luna octombrie. Astfel, 6,1 milioane de persoane dețin depozite de 921 de milioane de lei.

Citeste mai mult: http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/3-dintre-deponenti-detin-60-din-banii-din-bancile-din-romania-15874058

loading...
Loading...

Citește și

Între secetă şi vijelii! Fenomene extreme!

România este lovită de fenomene extreme. Secetea distruge tot ce e în cale. La Buzău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *