miercuri , 18 octombrie 2017 - 21:24

Anunț urgent pentru toate femeile

Aproape 90% dintre femeile din ţara noastră nu au efectuat niciodată un control medical pentru depistarea cancerului de sân, potrivit studiului ‘Afecţiuni oncologice feminine în România’.

Coaliţia pentru Sănătatea Femeii, proiect iniţiat de Fundaţia Renaşterea, atrage atenţia că 66% dintre românce nu şi-au autoexaminat niciodată sânii pentru a descoperi prezenţa unor noduli, deşi medicii recomandă ca această metodă de autocontrol să fie efectuată lunar.

Studiul relevă şi că nivelul scăzut de educaţie medicală, ignorarea primelor simptome ale bolii, precum şi accesarea dificilă a investigaţiilor medicale gratuite sunt principalele aspecte identificate atât de doctori, cât şi de femei drept motive pentru aceste statistici îngrijorătoare. De asemenea, medicii susţin că fondurile insuficiente şi lipsa unei promovări solide a importanţei prevenţiei fac ca multe dintre femei să descopere maladia în stadii avansate, se arată într-un comunicat.
ECONOMICA.net

loading...
Loading...

Citește și

Poliția, la Roșia Jiu. Bărbat oprit în trafic. Vezi ce s-a întâmplat!

La data de 17 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au depistat în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.