Apar DENUNŢĂTORII PLĂTIŢI! Cum funcţionează sistemul

NU doar imaginația infractorilor este una fără limită… ci și cea a anchetatorilor. Lupta anticorupție este dusă la un alt nivel. Next level – denunțuri contra cost. Adică unii denunțători vor fi și plătiți pentru denunțurile pe care le vor face în fața procurorilor.

Se întâmplă deocamdată în Franța prin adoptarea în Adunarea Națională a unui amendament potrivit căruia de la 1 ianuarie 2017, denunțătorii vor fi renumerați. Motivația amendamentului este aceea că doar așa se vor putea obține succese rapide în lupta cu frauda. Deocamdată este vorba de un experiment introdus pentru o perioadă de 2 ani, timp în care se va observa dacă metoda dă roade și cuantumul încasărilor îl va depăși substanțial pe cel al răsplăților. Există și un sistem de siguranță – vor fi răsplătite doar denunțurile care duc la rezolvarea unor cazuri de pe urma cărora statul va aduce la buget sume importante.

Sistemul abia adoptat în Franța pare deja să facă cu ochiul și anchetatorilor români susțin cei de la Național și ”se speră ca un sistem organizat de răsplătire financiară a celor care dau „ponturi” Fiscului, procurorilor sau polițistilor despre mari cazuri de evaziune fiscală este ultima soluție pentru câștigarea acestei bătălii.

”Insa cum Romania nu este in niciun caz Franta, ramane de vazut cum vom sta cu practica, daca modelul francez va fi preluat si de noi, asa dupa cum se insista de catre mai multi factori de decizie. Pentru ca este posibil ca autoritatile sa fie luate cu asalt de tot felul de denuntatori care sa-si faca socoteala ca, decat sa ia spaga, mai bine incaseaza legal, la vedere, banii pentru „stropeala” facuta. Dar un mare semn de intrebare se pune si cu privire la cei care vor da „OK”-ul pentru aceste plati, ca doar in Romania zilelor noastre am vazut atatea cazuri in care s-au deturnat fonduri asemanatoare. Si atunci, decat sa rezolve „moca”, doar in baza salariului, un caz, „organul” ar putea baga la inaintare un „denuntator”, care sa-i asigure apoi „paraindaratul”.”, e se părere jurnalistul Cătălin Tache.

Sursa http://www.stiripesurse.ro/apar-denun-atorii-plati-i-cum-func-ioneaza-sistemul_1165443.html

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Încă un accident în capul de pod de la Drăguțești! Un tânăr a MURIT celălalt în stare GRAVĂ!

În jurul orei 00:10 ISU Gorj a fost silicitat sa intervina la un accident rutier …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *