luni , 20 noiembrie 2017 - 21:19

Aproape 1.400 de firme au fost declarate inactive

Numărul firmelor din judeţul Olt intrate în inactivitate de la începutul acestui an a crescut de aproape cinci ori faţă de anul trecut. Potrivit jurnaliaştilor de la Gazeta Nouă, dacă în 2015, 293 de firme au fost declarate inactive de către Fiscul oltean, în doar primele patru luni şi jumătate ale acestui an aproape 1.400 de firme au fost trase pe dreapta mediului economic. Cele mai multe firme din judeţul Olt vizate de inactivitate sunt din domeniul comerţului şi transporturilor.

Potrivit Codului de Procedură Fiscală, se consideră inactive fiscal firmele care nu îşi depun declaraţiile două perioade succesive, pe parcursul unui semestru, se sustrag de la efectuarea inspecţiei fiscale sau nu funcţionează la domiciliul fiscal declarat. Firmele declarate inactive fiscal pot fi reactivate în 30 de zile, la solicitarea expresă a acestora dacă şi-au îndeplinit toate obligaţiile declarative  şi dacă nu au obligaţii restante către stat.

Sursa: www.gds.ro

loading...
Loading...

Citește și

Țara în care locuitorii trebuie să plătească o avere pentru a avea voie să circule cu mașina. De ce nu se opun șoferii

Taxa auto din Singapore e uriașă. Circulația din Singapore a devenit relativ fluidă în comparație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.