miercuri , 22 noiembrie 2017 - 15:02

Aproape jumătate din utilizatorii Android sunt vulnerabili la atacurile hackerilor! Cum te poți proteja

Expertii in securitate cibernetica avertizeaza asupra unei grave vulnerabilitati in sistemul de operare.
Specialistii de la Check Point anunta ca au descoperit o vulnerabilitate a sistemului de operare Android. Problema poate afecta 45% din utilizatorii din intreaga lume, scrie Daily Mail.

Concret, vulnerabilitatea permite unor hackeri sa preia controlul asupra telefonului cu ajutorul sistemului care lasa aplicatiile sa deschida pe ecran ferestre pop-up. Spre exemplu, cum este bulina care apare pe ecran atunci cand vorbim cu un prieten pe Messenger.

Hackerii pot profita de aceasta vulnerabilitate. Astfel, ei vor prelua controlul telefonului pentru a descarca un virus, avand apoi acces la fotografii, parole si chiar conturi bancare.

Check Point a anuntat deja Google despre aceasta problema, iar compania a mentionat ca vulnerabilitatea va fi rezolvata in vara, cand va fi introdus noul sistem de operare, Android O.

Pana atunci, utilizatorii Android sunt sfatuiti sa evite descarcarea de aplicatii suspecte, chiar daca acestea apar in Google Play.

sursa: yoda.ro

Loading...

Citește și

Smartphone-urile cu Android sunt tinta principala a hackerilor! Cate telefoane au fost atacate in ultimele luni

Smartphone-urile cu Android au devenit tinta principala a hackerilor. Telefoanele cu Android sunt infectate mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.