Arafat, veşti bune pentru români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunță că pompierii SMURD au participat la o competiție mondială desfășuată în Brazilia și s-au întors cu rezultate foarte bune. Mai mult decât atât, anul viitor concursul va fi organizat în România, mai precis la Târgu Mureș.

”Ieri s-a finalizat competitia mondiala de prim ajutor si descarcerare la Curitiba Brazilia unde au participat doua echipe de Pompieri – SMURD una din Mures si una din Valcea care au fost castigatoarele competitiei nationale din 2015 in Romania. Echipa din Mures s-a situat pe locul 15 din 30 la evaluare generala comparativ cu locul 22 obtinut anul trecut in Portugalia. Echipa din Valcea s-a situat pe locul 19 din 30 fiind la prima participare. Interesant este ca pe scenariul medical complex, echipa de paramedici SMURD din Mures s-a situat pe locul 5 din 30 iar la evaluarea actului de comanda pe descarcerare locul a fost cel de 14 din 30. Pentru noi rezultatele sunt f. bune avand in vedere ca echipele noastre au inceput sa participe doar de 3 ani la competitiile internationale avand de a face cu competitori care participa de foarte multi ani si care se pregatesc intens pentru aceasta competitie. M-am deplasat si eu sa particip la ceremonia de inchidere si premiere de ieri pentru a anunta preluarea organizarii competitiei mondiale anul viitor la Targu Mures. Aceasta va avea loc in perioada 30 Aug. – 3 Sept. 2017 si ne asteptam la participarea a mai mult de 60 de echipe din intreaga lume pe descarcerare si pe prim ajutor medical. Vreau sa felicit colegii care au participat la competitie si sa-i multumesc pentru eforturile depuse pentru a face Romania mai cunoscuta in acest domeniu pe plan mondial”, a scris Raed Arafat.

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Un comentariu

  1. Cine a castigat concursul?Brazilienii? Astia sunt obisnuiti sa faca descarcerari in accidente cu farfurii zburatoare ,elbereaza pe aia mici si gri, urmarindu-i pe acoperisuri,Si noi facem la fel,dar cu ursii.Cred ca acest campionat mondial ar trebui sa se produca la Sibiu,pt.ca ursul pricepe f.bine dialectul vlaho-german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *