vineri , 20 octombrie 2017 - 8:08

Arta, locul libertății perfecte!

muzeul-judetean

Joi, 9 iunie, de la ora 16.00, la secția de istorie și arheologie a Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziției internaționale „Arta este locul libertății perfecte”. Curatorul expoziției este dr. Pierluigi Luise. Lucrările fac parte din colecții personale și sunt semnate de artiștii Giuseppe Angeli, Arman, Joseph Beuys, Caravaggio, de Chirico, Salvatore Emblema, Lucio Fontana, Piero Manzoni, Joan Miro, Ugo Nespolo, Rabarama, Man Ray, Mario Schifano, Raffaella Maron, Paul Popescu.

Iubitorii de artă sunt invitați să participe joi la o expoziție internațională care va avea loc la Muzeul Județean Gorj. Expun artiști din mai multe țări, lucrările făcând parte din colecții personale. „Artistul propune o nouă ordine socială, în care facultățile umane sunt realizate în totalitate.. Acțiunea artistului se concentrează pe lărgirea înțelegerii de sine și a realității de către om, care va conduce la o capacitate de reînnoire a grijii față de ceilalți. „Arta” nu mai este un concept de muzeu, ci mai degrabă antropologic și, ca atare, satisface toate domeniile de activitate umană, de la știință, la politică, investind în dimensiunea practică a acțiunii, într-un proces de regenerare și de eliberare a „individului”. Această concepție globală a artei face omul responsabil împotriva oricărui act, îndemnându-l să participe și să-l angajeze să acționeze în mod creativ, pentru a schimba lumea”, a spus curator dr. Pierluigi Luise.

loading...
Loading...

Citește și

Programul RABLA 2018 se extinde! Vezi ce poți să cumperi cu tichetul!

  Ministerul Mediului pregătește o serie de programe destinate reducerii poluării, printre care se află …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.