ATAC la Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia şi Ministerul Energiei! Proteste IMINENTE

Ministerul Energiei

în atenţia domnului ministru Grigorescu Victor Vlad

Consiliul de Supraveghere al S.Complexul Energetic Oltenia S.A.

SINDICATUL„MINE-ENERGIE” OLTENIA, sindicat majoritar constituit la nivel de S.Complexul Energetic Oltenia S.A., cu un număr de 3000 membrii vă aduce la cunoştinţă următoarele:

Este atributul dv. numirea conducerii CE Oltenia, si in nici un caz al sindicatelor. V-ati exercitat acest atribut prin schimbarea conducerii societăţii in luna decembrie, pentru rezultate financiare negative si pentru viciu de imagine pe care Directorul General de atunci, trimis in judecata in procesul Sova- Ponta, il aducea societăţii noastre, in opinia dumneavoastră.

Noua conducere numita de dv, persoane aduse din Bucureşti care nu mai lucraseră vreodată in domeniul energiei electrice, a raportat după primimul trimestru un profit de 144 milioane lei. Ne-am exprimat de atunci surprinderea, intru-cat existau zeci de milioane de lei datorii la Bugetul de Stat si peste o suta de milioane de lei datorii la furnizori, in timp ce dumneavoastră si acţionarul minoritar laudati noua conducere.

Astăzi aflam ca de fapt, in primul trimestru a existat o pierdere operaţionala de a 145 milioane de lei, iar profitul se datoreaza provizioanelor de 289 milioane lei făcute anul trecut (o parte doar) pentru a se arata ca vechea conducere a dus societatea pe pierdere. Aceste provizioane sunt singura sursa a profitului, iar Minsterul împreuna cu Consiliu de Supraveghere si directoratul au indus in eroare atat partenerul social cat si opinia publica.

Cel care a fost numit la conducerea societăţii la cererea dumneavoastră expresa, de către Consiliu, este trimis in judecata sub control judiciar preventiv. Directorul economic primeşte un venit net de cca 30 de mii de lei, cu cca 6-10.000 de lei mai mult decât predecesorii sai din vechea conducere. Venitul sau se compune din: 24.000 de lei salariu net, 2.800 lei bani pentru locuinţa, intre 3.000 si 5.000 lei cheltuieli de protocol. Prezenta sa la serviciu e de maxim trei zile pe saptamana, pentru ca in fiecare zi de luni si vineri se prezintă la politia din Targoviste pentru a semna un raport.

In tot acest timp dumneavoastră forţaţi un program de concediere, deşi doar cu salariul acelui director pot fi salvaţi peste 20 de salariaţi.

Reprezentam 3.000 de salariaţi din CE Oltenia, salariaţi care conştientizează situaţia grava, aproape fara ieşire, in care a ajuns o societate ce in urma cu sase luni nu avea nici o datorie la Buget, la vreo banca, la salariaţi sau la parteneri comerciali, iar anul 2015 a fost de departe cel mai bun an din istoria sa.

Nu exista stocuri de cărbune pentru pregătirea iernii. In acest an avem pe stoc 500.000 de tone in luna iulie, fata de 1,8 milioane de tone anul trecut.

Toate premisele sunt pentru intrarea in insolventa, atat de dorita de unii membri ai Consiliului de Supraveghere si de unii membri ai Directoratului.

V-ati opus vehement modificărilor Legii Energiei, care ar fi putut ajuta producătorii pe cărbune. Sa credem ca numirile făcute se înscriu in aceeaşi politica a ministerului?

Va rugam respectuos, pentru a evita o situaţie ce ar putea degenera în ample mişcări sociale de protest, sa va faceţi timp si pentru S.Complexul Energetic Oltenia S.A., de care guvernanţii isi aduc aminte doar pe timp de vreme extrema de iarna sau vara. In restul timpului noi nu existam pentru dv. si aparatul ministerial, la fel cum nu existam pentru ANRE si Transelectrica.

SME Oltenia, preşedinte Gabriel Căldăruşe

 

 

loading...
Loading...

Citește și

Preot MORT de BEAT cărat lângă sicriu la slujba de înmormântare! Foto!

Un preot beat  a ajuns celebru pe Internet! Asta pentru că imaginile cu el întins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *