Atac la CONTRACTELE de MANDAT! Fondul Proprietatea vorbeşte despre CORUPŢIE!

Fondul Proprietatea consideră că Nuclearelectrica are nevoie de un mandat cu durată completă, şi nu de unul interimar de patru luni, arată un comunicat al FP, în care se precizează că acele contracte de mandat propuse pentru noul consiliu interimar sunt revizuite, fiind eliminate obligaţii cheie ale membrilor consiliului, astfel încât ”aceasta situaţie sporeşte în mod vizibil riscul unor potenţiale practici de coruptie şi abuzive la Nuclearelectrica”, scrie News.ro.

Fondul Proprietatea şi-a exprimat ieri dezaprobarea în privinţa celor două noi puncte propuse de către Ministerul Energiei pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Nuclearelectrica, programată pe 24 august, potrivit News.ro.
„În primul rând, Consiliul de Supraveghere interimar al Nuclearelectrica urmează să fie schimbat cu un alt Consiliu cu mandat scurt de patru luni, în ciuda faptului că data expirării mandatului membrilor Consiliului actual era cunoscută de toţi acţionarii de luni întregi. Compania are nevoie urgentă de un Consiliu de Supraveghere puternic, responsabil, cu mandat pe durată completă, pentru a ajuta la gestionarea provocărilor şi oportunităţilor cu care se confruntă Nuclearelectrica”, arată un comunicat emis marţi de FP.
În al doilea rând, spun oficialii Fondului, contractele de mandat propuse pentru noul Consiliu interimar sunt revizuite, fiind eliminate obligaţii cheie ale membrilor Consiliului, care făceau parte din contractele de mandat anterioare.
„Potrivit noilor contracte, membrii Consiliului nu mai sunt pot fi traşi la răspundere pentru încălcarea obligaţiilor de neconcurenţă, permiţând, astfel, conflicte de interes flagrante. Mai mult, ei nu mai sunt obligaţi sa păstreze confidenţialitatea informaţiilor obţinute în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Nuclearelectrica”, subliniază conducerea FP.
Reprezentanţii FP spun că ambele puncte se află în contradicţie cu normele guvernanţei corporative şi este de aşteptat să aibă un impact negativ asupra performanţei Nuclearelectrica, precum şi asupra valorii acţiunii acestei companii listate la bursă.
„În opinia Fondului, aceasta situaţie sporeşte în mod vizibil riscul unor potenţiale practici de coruptie şi abuzive la Nuclearelectrica. În plus, pune în pericol performanţa companiei, deoarece poate influenţa valoarea acţiunilor companiei cotate la bursă, precum şi încrederea investitorilor în viitorul companiei datorită lipsei de responsabilitate şi transparenţă”, adaugă FP, citat de News.ro.

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Sediu NOU după 13 ani pentru o PRIMĂRIE din Gorj

Aflat în fruntea primăriei de doi ani, primul lucru pe care și l-a propus să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.