ATAC la noul CS al CEO!

ceo

Nici nu au apucat să se așeze bine pe scaune, că supraveghetorii CE Oltenia au și intrat în gura unor politicieni și lideri sindicali. Andrei Maioreanu și Constantin Crețan sunt primii contestatari.
Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu și Constantin Jujan, alături de reprezentantul Fondului Proprietatea, Cătălin Nichifor, sunt cei șase oameni selectați de Ministerul Energiei pentru posturile din Consiliul de Supraveghere al CEO. Aceștia vor trebui să facă un program de redresare a companiei miniere de la Târgu-Jiu. După cum se observă, niciun om de la Gorj nu a prins un scaun de membru în noul CS, deși pe lista scurtă s-a aflat și vicepreședintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu. Social-democratul crede că apartenența la Partidul Social Democrat, dar și faptul că s-a opus mutării sediului CEO la București au dus la neselectarea lui în Consiliul de Supraveghere. “Nu știu în ce măsură au fost respectate criteriile care stau la baza Ordonanței de Urgență 109, modificată prin Legea 111/2016. Cert este că până ieri(nr. marți) eram pe lista scurtă cu cei șase care ar fi trebuit să fie nominalizați pentru Consiliul de Supraveghere. Ieri, am constatat că a fost format un Consiliu de Supraveghere cu membri care, cu siguranță vor fi devotați Fondului Proprietatea. Chiar dacă mi-a fost coleg de facultate, Constantin Jujean rămâne secretarul executiv al PDL Hunedoara și omul care, din păcate, a dus la insolvență Complexul Energetic Hunedoara, iar ceilalți sunt oameni implicați în mari proiecte energetice, proiecte energetice care țin de zona regenerabilelor. Sunt sigur că apartenența mea politică a jucat un rol decisiv în nominalizarea membrilor Consiliului de Supraveghere. Sunt sigur că, la ora aceasta, ministrul energiei cunoaște, probabil, componența Directoratului. Este un Consiliu de Supraveghere, care, cu siguranța, va răspunde nemijlocit comenzilor venite de la minister. Eu vreau să nu uitați un lucru foarte important. Pentru ei a devenit o obsesie faptul că Andrei Maioreanu a discutat și a fost împotriva mutării sediului CEO la București”, a declarat vicepreședintele PSD Gorj.

Crețan: Se fac experimente pe CEO

Liderul Sindicatului Lignitul Oltenia critică dur noua componență a Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. “Se fac experimente pe Complexului Energetic Oltenia, se joacă cu viitorul și soarta CEO. Dacă analizați obiectivitatea Consiliului de Supraveghere, o să vedeți că are mari probleme. Mulți din Consiliul de Supraveghere au probleme de integritate și dosare penale. Jujan, din Valea Jiului, este implicat în diferite dosare penale. Mai mult decât atât, Jujan a fost și la asociația patronală, pus de către Marin Condescu și a încasat sume imense din fostele unități din CEO. Acel 6, 5 la mie din fondul de salarii lunar pe care-l primeau sindicatele îl primeau și asociațiile patronale. Deci, el a fost pus de Marin Condescu, după ce a pierdut funcția din Valea Jiului la asociația patronală, unde se păpau niște bani ai minerilor și energeticienilor. Mai mult decât atât, a fost implicat în diferite afaceri cu penalul Simota și în alte filiere mafiote ale gulerelor albe din Valea Jiului. Dacă îi analizăm și pe ceilalți, toți au probleme. Sunt câteva persoane care sunt dubioase în trecutul lor și vor face deservicii Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Constantin Crețan.

„Vreau să văd ce planuri au pentru CEO”

Președintele Federației Naționale Mine Energie nu știe prea multe despre noii membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO. Dan Pârvulescu vrea însă să afle cu ce proiecte de redresare a companiei miniere vor veni noii conducători.”De Jujan știu ceva de la colegii din Valea Jiului, de restul nu. Aștept să văd programele dumnealor de management în acest Consiliu de Supraveghere ca să văd ce intenții au. Jujan știu că a fost mai mic decât mine cu doi ani, a terminat la Liceul Tudor Vladimirescu, apoi a făcut facultatea din Petroșani, sunt referințe bune de la colegii dumnealui din Valea Jiului. Nu le-am analizat CV-urile celorlalți, dar înainte de a le analiza vreau să văd ce programe vor să aibă dumnealor pe mandatul pe care îl au pentru această companie”, a precizat liderul FNME.

loading...
Loading...

Citește și

Guvernul confiscă banii celor din străinătate dacă nu sunt „justificaţi”

Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din străinătate. Senatorul …

2 comentarii

  1. dL.MAIOREANU ,DE GURA ESTI BUN,DAR CE AI FACUT CU CELE 500 TONE FIER VECHI CE AU DISPARUT de la defunta UVA Rovinari? ai platit paguba ca erai director?

  2. Fugi ma narodule si te culca . Ai o fatza de bou si te vezi mare specialist in minerit . Ai fost tzaranist iar acum te dai pesedist ? Maiorene poate sne pui ce manager bun erai la handbal .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.