ATENȚIE!! Bacterii periculoase descoperite într-o secție de terapie intensivă a unui spital din Oltenia

Inspectorii sanitari au descoperit patru bacterii periculoase, precum pioceanicul şi stafilococul auriu, în cel mai mare spital din Oltenia, în saloanele de la Terapie Intensivă. Secţia a fost închisă pentru 10 zile. Secția de Terapie Intensivă de la etajul trei al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost închisă, timp de zece zile, pentru igienizare şi dezinfecţie. Decizia a fost luată după ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au descoperit, în urma unui control, mai mulți germeni peste limita admisă, printre care Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E.Coli. După igienizare, secția a fost redeschisă.

Inspectorii au venit în control după ce rudele unei paciente care a murit au depus plângere la Ministerul Sănătății. Familia reclama faptul că femeia a contactat la ATI două bacterii periculoase, iar inspectorii DSP au efectuat controale timp de două săptămâni, scrie digi24.ro.

La controlul microbiologic pe care l-au făcut colegii noştri, s-au depistat probe neconforme atât ca număr de germeni, ca încărcătură de germeni, cât şi unii germeni patogeni, cum e Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas”, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Specialiştii spun că astfel de bacterii pot fi fatale pentru pacienţii aflaţi la reanimare.

Secția unde au fost descoperite bacteriile periculoase, situată la etajul trei al spitalului, a fost închhisă imediat, pentru 10 zile, iar cei 17 pacienți internați acolo au fost mutați cu un etaj mai sus.

loading...
Loading...

Citește și

Luminițele din București nu vor fi aprinse în această seară

În această seară, luminițele festive montate în București nu vor fi aprinse, în semn de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.