Atentie! Există o nouă metodă prin care poţi rămâne fără banii de pe card la bancomat

Ați crede că utilizarea unui smartwatch vine în mod exclusiv cu beneficii, dar se pare că, din greșeală, vă înregistrează și PIN-ul de la bancomat, iar cu uneltele potrivite, acesta poate fi desprins de către persoanele malițioase, scrie playtech.ro.

Un ceas inteligent nu include termenul de inteligent în titlu degeaba. Pe lângă faptul că îți amintește de n ori pe zi să te ridici și să te plimbi dintr-o parte în alta, același dispozitiv stochează un amalgam surprinzător de informații despre modul în care ți-ai petrecut ziua.

Partea surprinzătoare din setul de informații înregistrate de un smartwatch, conform unui nou studiu publicat de către cercetătorii de la Binghamton University și Stevens Institute of Technology, este că PIN-ul vostru de la bancomat ar putea fi de asemenea imortalizat pentru acces ulterior.

În cadrul lucrării intitulate Prieten sau dușman? Dispozitivul tău purtabil dezvăluie PIN-ul tău personal, echipa de cercetători din spate a ilustrat cât este de simplu pentru cineva rău intenționat să extragă PIN-ul sau parola voastră, printr-un proces de inginerie-inversă, pornind de la informațiile înregistrate de senzorul de mișcare de mare precizie din gadgetul vostru preferat.

Aparent, noua metodă detaliată în lucrarea de mai sus nu poate fi clasificată ca fiind perfectă, dar cu o rată de succes de 80%, este destul de îngrijorător că în patru ocazii din cinci, cineva v-a ghicit parola din prima încercare.

Pentru a nu face viața hoților foarte ușoară, acest studiu nu include și dispozitivele care sunt vulnerabile la un astfel de atac, dar conform analizei cercetătorilor, multe dintre ele sunt suficient de precise încât să înregistreze apăsări de taste, iar hackerii pot extrage apoi informația prin intermediul bluetooth-ului.

loading...
Loading...

Citește și

Nou născut din Târgu Jiu preluat de elicopterul SMURD

În aceste momente un elicopter SMURD a aterizat de urgență la Târgu Jiu pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.