sâmbătă , 25 februarie 2017 - 17:50

ATENȚIE gorjeni! Dacă aveți AŞA CEVA acasă, puteți CÂŞTIGA chiar și 4.000 de lei!

bancnotax

Eclipsa totală de soare care a avut loc pe 11 august 1999 a fost un fenomen extrem de mediatizat în România. Banca Naţională a României a emis atunci o bancnotă specială, cea de 2000 de lei.

2000lei
Eclipsa totală de soare din 11 august 1999 a fost ultima eclipsă de acest gen din secolul XX şi a avut cei mai mulţi observatori din întreaga lume. Evenimentul s-a petrecut la graniţa cu noul mileniu, iar acest lucru a dus la stârnirea a numeroase controverse şi conspiraţii, preziceri apocaliptice, cauzate de frica de necunoscut. La 2 august 1999, pentru comemorarea Eclipsei totale de Soare din 11 august 1999, Banca Națională a României a emis o bancnotă din polimeri cu valoarea nominală de 2.000 de lei, aceasta fiind prima bancnotă din polimeri emisă de România și totodată prima bancnotă din polimeri emisă în Europa. Bancnota a ieşit din circulaţia odată cu trecerea la RON, însă în prezent, ea a devenit vedetă pe internet şi este achiziţionată cu succes de colecţionari.

Preţurile pentru o astfel de bancnotă sunt între 1000 şi 4000 de lei

Preţurile pentru o astfel de bancnotă sunt între 1000 şi 4000 de lei, în funcţie de serie, conform site-urilor de anunţuri: Oferta nu este deloc mică, iar preţul de la care porneşte licitaţia începe de la 5 lei şi poate continua până la 400 de lei, în cazul bancnotelor ieşite în ediţie limitată şi care se identifică prin seria 001A.

A.S.


loading...

Citește și

Evenimente de Dragobete, la Târgu Jiu: Căsătorii la Poarta Sărutului și concerte

Sărbătoarea Dragobetelui, 24 februarie, face parte din tradiţia poporului roman, semnificând, printre altele și Ziua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.