ATENȚIE gorjeni! Dacă aveți AŞA CEVA acasă, puteți CÂŞTIGA chiar și 4.000 de lei!

bancnotax

Eclipsa totală de soare care a avut loc pe 11 august 1999 a fost un fenomen extrem de mediatizat în România. Banca Naţională a României a emis atunci o bancnotă specială, cea de 2000 de lei.

2000lei
Eclipsa totală de soare din 11 august 1999 a fost ultima eclipsă de acest gen din secolul XX şi a avut cei mai mulţi observatori din întreaga lume. Evenimentul s-a petrecut la graniţa cu noul mileniu, iar acest lucru a dus la stârnirea a numeroase controverse şi conspiraţii, preziceri apocaliptice, cauzate de frica de necunoscut. La 2 august 1999, pentru comemorarea Eclipsei totale de Soare din 11 august 1999, Banca Națională a României a emis o bancnotă din polimeri cu valoarea nominală de 2.000 de lei, aceasta fiind prima bancnotă din polimeri emisă de România și totodată prima bancnotă din polimeri emisă în Europa. Bancnota a ieşit din circulaţia odată cu trecerea la RON, însă în prezent, ea a devenit vedetă pe internet şi este achiziţionată cu succes de colecţionari.

Preţurile pentru o astfel de bancnotă sunt între 1000 şi 4000 de lei

Preţurile pentru o astfel de bancnotă sunt între 1000 şi 4000 de lei, în funcţie de serie, conform site-urilor de anunţuri: Oferta nu este deloc mică, iar preţul de la care porneşte licitaţia începe de la 5 lei şi poate continua până la 400 de lei, în cazul bancnotelor ieşite în ediţie limitată şi care se identifică prin seria 001A.

A.S.


loading...
Loading...

Citește și

Un polițist a fost bătut în faţa secției în care lucrează

Un polițist a fost bătut în faţa secției în care lucrează în comuna Oţeleni, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.