ATENŢIE! Un NOU tip de ÎNŞELĂTORIE pe Facebook!

Un nou tip de înșelătorie circulă pe Facebook, avertizează CERT-RO. Specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenția utilizatorilor de rețele de socializare asupra acestei noi înșelătorii, prin care este este oferit drept premiu un Iphone X.

„Pe Facebook circulă în aceste zile o înșelătorie (#scam) prin care atacatorii atrag utilizatorul în capcana introducerii unor date personale, cu promisiunea unui eventual câștig fictiv, sub forma unui terminal Apple iphone 8 sau X. Campania este în limba română, țintind fără îndoială utilizatori români. Rețineți una dintre principalele reguli anti-phishing: Dacă oferta pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil așa este!”, avertizează CERT-RO.

Sursa citată subliniază că „astfel de escrocherii de tip #phishing există în lumea virtuală și funcționează sub modelul hit & run (lovește și fugi), așa că trebuie să fiți sceptici atunci când doriți să apăsați un link venit dintr-o sursă necunoscută. În plus, campaniile care au greșeli gramaticale sau de ortografie, așa cum este și cazul afișat, sunt cel mai probabil nelegitime”.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/ce-tip-de-inselatorie-circula-pe-facebook-avertismentul-cert-ro-2152417

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Tânăra din Târgu Jiu care a câștigat 100.000 de EURO și FAIMA a mii de români !

Câştigătoarea Silvia din Targu Jiu de la “Bravo, ai stil! All Stars” s-a făcut cunoscuta …

Un comentariu

  1. Cele mai tâmpite reclame, aici le găsești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.