joi , 23 noiembrie 2017 - 11:07

ATENŢIE: Zăpadă de un metru şi drumuri BLOCATE! Vezi unde!

Șeful Salvamont, Raul Papalicef, a precizat într-un comunicat că mai multe grupuri de turiști au fost asistate de către echipele Salvamont, fiind blocate și dezorientate de faptul că nici potecile și nici marcajele turistice nu se mai văd, fiind obturate de arbuștii căzuți și de zăpadă, potrivit Agerpres.

Din acest motiv, traseele de la Fântânele spre Vârful Toaca și de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost închise.

De asemenea, stratul de zăpadă este cuprins între 55 de centimetri până la un metru la peste 1.400 de metri altitudine.

„Traseele au fost parcurse cu dificultate și evaluate de către salvatorii montani și a fost luată hotărârea ca după normalizarea condițiilor meteo, traseul Durău — Fântânele — Dochia să fie degajat. Cât privește traseul Duruitoarea — Dochia, lucrările de degajare și amenajare se vor efectua în luna mai 2017, fiindcă oricum traficul turistic este restricționat pe perioada iernii. Există probleme și foarte mulți copaci căzuți și pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până cel târziu în luna decembrie”, a declarat Raul Papalicef, potrivit comunicatului de presă.

Traseul recomandat din Izvorul Muntelui către cabana Dochia este recomandat prin Curmătura Lutul Roșu.

Romaniatv.net

loading...
Loading...

Citește și

FOTO: Accident la Buduhala între un șofer și un căruțaș. Ambii erau BĂUȚI!

Un bărbat de 60 ani, din Tg Jiu, in timp ce conducea un autoturism pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.