sâmbătă , 21 aprilie 2018 - 18:27

Au mâncat miere și au discutat despre Arghezi!

copii-miere1

La Muzeul din orașul Târgu-Cărbunești a avut loc ieri cea de a treia ediție a manifestării culturale „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”. Zeci de copii, dar și oameni de cultură din Gorj au participat la evenimentul organizat la inițiativa muzeografului Albinel Firescu, de la Muzeul Județean Gorj.

copii-miere-23

„Tudor Arghezi – poetul și apicultorul” este un eveniment aflat la cea de a treia ediție și care își dorește să readucă în atenția publicului de toate vârstele relația autorilor consacrați precum Arghezi, cu lumea copilăriei în scrierile de toate tipurile, dar și relația cu un meșteșug practicat cu plăcere de mulți oameni. Pasionați de apicultură au fost și Tudor Arghezi sau Ion Rebreanu. Organizatorii au oferit elevilor de la unitățile școlare din orașul Cărbunești posibilitatea să deguste miere și să afle cât mai multe informații despre albine. Tudor Arghezi se regăseşte în tihna prisăcii zumzăitoare și a aprofundat problematica albinei, regăsind aici, deopotrivă, şi mierea şi veninul. „Noi am încercat să realizăm și o paralelă între lumea albinelor și copilărie sau lumea noastră. Ca un pasionat de apicultură, să știți că de fiecare dată când deschizi un stup, dacă vrei să constați starea de sănătate a familiei, te uiți la puiet, la puii de albină, să vezi ce se întâmplă acolo. Dacă ei sunt bine, toată familia este bine. Evident că și în acest caz, dacă ei sunt bine (n.red. copiii), viitorul este asigurat. Cred că implică o mai mare atenție din partea îngrijitorilor de albine și a apicultorilor de oameni”, a spus Albinel Firescu de la Muzeul Județean Gorj.

Colaboratori consacrați

Spiridon Popescu, maestrul Ioan Groșan, prof. univ. Ion Popescu-Brădiceni, dr. Doru Fometescu sunt doar câțiva dintre oamenii de cultură care au participat anual la acest eveniment. „Am editat și o revistă, care se află la al doilea număr în cadrul acestui eveniment. Este o revistă în care, treptat, încercăm să găsim mai mult loc și să încurajăm tinerele talente, în așa fel încât în preajma scriitorilor care deja au găsit drumul către afirmare sau deja consacrați, să-și găsească să-și încerce mai bine condeiul”, a mai spus Albinel Firescu. Dănuț Birău, noul primar al orașului Târgu-Cărbunești, a declarat că participă bucuros la astfel de acțiuni din care elevii au ce învăța: „Este o acțiune care s-a perpetuat în timp, o acțiune care a fost realizată în colaborare cu Primăria Târgu-Cărbunești, cu Școala Gimnazială „George Uscătescu” și structurile acesteia – Grădinița „Sfântul Stelian” și Grădinița cu Program Prelungit „Tudor Arghezi”, Tudor Arghezi fiind poetul copiilor, poetul aplecat către apicultură, poetul care își are rădăcinile aici, în orașul nostru, Târgu-Cărbunești. Este o acțiune la care participăm cu plăcere an de an, fiind pusă de practică de către domnul Albinel Firescu”.

loading...
Loading...

Citește și

Încă o minivacanță pentru ANGAJAȚI!

Ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată prin OUG zi liberă pentru salariaţii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *