AVERTISMENT! ATENŢIE: hoaţe care se dau angajate Penny vă intră în casă!

politie-3

Metodele „Împrietenirii” sau „Detergentul” sunt ultimele inovaţii în materie de furt din locuinţe, avertizează polițiștii gorjeni. Momentan, în Gorj nu au avut loc astfel de cazuri, însă oamenii legii le atrag atenția cetățenilor să aibă mare grijă pe cine lasă să le intre în locuințe.

În alte județe ale României, cetățenii au căzut victime ale unor infractori inovativi care, sub pretextul vânzării unor detergenţi de vase, unul dintre autori se oferă să facă demonstraţii în bucătărie, timp în care celălalt fură banii din casă. „S-au pretins a fi reprezentante Penny şi le-au spus că vând un detergent de vase. Una dintre femei s-a oferit să îi arate victimei, la bucătărie, cât de bine spală detergentul. În vreme ce una dintre autoare a intrat cu victima în bucătărie, cealaltă a rămas la uşă. A intrat în casă pe furiş şi a furat banii”, a spus Teodora Dragole, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman pentru Adevărul. Una dintre persoanele care au căzut în plasa falselor vânzătoare de detergenţi de vase s-a trezit fără 1.000 de lei. În ultimul timp, atât în mediul urban, cât și în mediul rural din Gorj, se constată că în mod frecvent persoanele de vârsta a III a devin victimele infracțiunilor de furt și înșelăciune.

Recomandări

Cetăţenilor li se recomandă să aibă un comportament mai prudent şi să nu mai cadă în plasa necunoscuţilor care bat la uşă, plini de bunăvoinţă şi prezentabili, invocând diferite profesii, promoţii sau misiuni, dar în realitate având cu totul şi cu totul alte intenţii, pe care de multe ori le duc până la capăt. În multe situații, în special în mediul rural, autorii infracțiunilor folosesc autoturisme înmatriculate în alte state și se prezintă la poarta locuințelor invocând motivul achiziționării unor produse agroalimentare (brânză, ouă, vin, țuică) oferind prețuri tentante, fapt ceea ce determină părțile vătămate să accepte accesul în curte și în locuință. „Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse promoţii, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! (…) Acționează prin distragerea atenţiei victimei sau atribuirea unor calităţi false şi astfel încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos, face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Metoda DETERGENTUL – falși vânzători bat la ușa victimei și prezintă produse de curățenie gratuite sau la prețuri promoționale. Metoda STRĂINUL – infractorii spun că nu sunt din localitate sau sunt cetățeni străini și nu au bani românești asupra lor, solicită victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii și lasă garanție o geantă în care spun că au valută sau bunuri de valoare”, spun reprezentanții IPJ Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Bătaie în fața unui local din Motru, între un tânăr și bodyguardul fostei iubite! Amândoi au ajuns în arest

Doi bărbați din municipiul Motru au petrecut 24 de ore în arest, în urma unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *