Avertisment pentru toţi românii!

Ministerul Sănătății a confirmat cel de-al doilea caz de infectare cu virusul Zika în România. Pacientul este un băiat de doar 10 ani, întors recent din Guyana Franceză, acolo unde locuiește familia sa de aproape doi ani

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România la data de 12 iulie, fiind vorba de o femeie de 27 de ani, din Bucureşti, care a fost internată timp de două zile la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală. Aceasta a revenit recent în ţară, după o excursie în Martinica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Societăţii de Boli Infecţioase din SUA, alarmant este că simptomele se manifestă doar la unul din cinci cazuri, persoanele infectate cu acest virus având simptome precum: febră, erupţii cutanate, dureri articulare şi roşeaţă în albul ochiului.

Avertisment despre o posibilă „pandemie explozivă”

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătății se așteaptă la 3-4 milioane de cazuri de îmbolnăvire numai pe continentul american. De asemenea, anunţă că turiştii europeni întorşi din zonele afectate au adus virsului şi pe continentul nostru. Autorităţile de la București nu sunt la fel de îngrijorate. Ministerul Sănătății apreciază, în continuare, riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României ca fiind de nivel minim și reamintește că Zika nu se transmite pe calea aerului sau atingerea unui pacient infectat.

Sursa: www.evz.ro

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Un comentariu

  1. Mai au ceva vaccinuri de adus in spitale si farmacii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *