AVERTIZARE: AVEȚI GRIJĂ UNDE MERGEȚI!

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo cod galben de ninsoare pentru zonele de munte.

Cod galben de ninsoare

Valabil până la ora pana ora 13:45 în JUD. NEAMT: Zona de munte; JUD. SUCEAVA : Zona de munte;

Se vor semnala : la altitudini de peste 1000 m, se va semnala ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală de 65…70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m

Se vor semnala : vânt cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1800 m
Fenomene asociate : ninsoare ce determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m.

JUD. BUZAU: Zona de munte;
JUD PRAHOVA: Zona de munte;
JUD. ARGES: Zona de munte;
JUD. DAMBOVITA: Zona de munte;

A nins în Harghita

Noaptea trecută a nins în județul Harghita, în Pasul Bucin, la Lacu Roşu, la Borsec şi la Lunca de Sus. Pentru că pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 13 B Gheorgheni – Pasul Bucin – Praid, pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu, pe DN 12 A, în comuna Lunca de Sus şi pe DN 15 – Topliţa-Borsec

”În cursul nopţii s-a intervenit cu 35 de tone de sare şi cu patru tone de soluţie ecologică, precum şi cu şapte utilaje de deszăpezire. Cel mai mult a nins pe DN 13 B, la Bucin, unde aproape de miezul nopţii stratul de zăpadă depus pe carosabil măsura 10 centimetri. Se intervine în baza contractului vechi de deszăpezire, până se va finaliza noul contract, cu utilajele care au fost anul trecut în bază, ca să ieşim din impas”, a precizat Adrian Pănescu, eful de cabinet al prefectului din judeţul Harghita, potrivit News.ro.

În județul Harghita, la peste 1.800 de metri, ninge viscolit. Stratul de zăpadă măsoară 37 de centimetri, la 1.900 de metri altitudine, iar acolo unde viscoleşte, troienele de zăpadă ajung la 60 de centimetri.

loading...
Loading...

Citește și

Percheziții ale polițiștilor de la ”Economic”, la Motru. Două femei și un bărbat, cercetați penal. Vezi de ce sunt acuzați!

În această dimineață, polițiști de investigare a criminalității economice au efectuat trei percheziții domiciliare la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *